Aspiratoare nazale

De la 1-36 din 37

Pagina
pe pagina
  1. Aspirator nazal Penguin AGU

    Aspirator nazal Penguin AGU

    228,90 lei
  2. Aspirator nazal Thermobaby
    Stoc epuizat
  3. Aspirator nazal Nip
    Stoc epuizat

De la 1-36 din 37

Pagina
pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Avantajele unui aspirator nazal pentru copii

Un aspirator nazal este utilizat pentru a ajuta la curatarea mucusului din nasul unui copil, atunci cand e racit. Bebelusii si copiii mici nu reusesc sa-si sufle nasul cand sunt raciti, ceea ce inseamna ca acumularea de mucus in timpul unei raceli poate ingreuna respiratia. Un astfel de produs curata pasajele nazale si elimina mucusul in exces, ajutand copilul sa respire mai usor si sa doarma mai bine cand e racit. Eliminandu-se excesul de mucus, se reduce si riscul de complicatii respiratorii. In plus, un astfel de dispozitiv, indiferent de tipul sau, este usor de folosit. Poate fi de obicei utilizat pana la varsta de aproximativ 3 ani, cand cel mic isi poate sufla singur nasul.

Exista si unele dezavantaje, si anume ca pot aparea iritatii daca e folosit prea des sau incorect. De asemenea, aspiratoarele nazale care se conecteaza la aspirator pot fi prea zgomotoase.

Tipuri de aspiratoare nazale pentru bebelusi

Exista mai multe tipuri de aspiratoare nazale, si anume:

  • aspirator nazal ce se conecteaza la aspirator – e numit si batista bebelusului de obicei si se conecteaza un capatul unui aspirator, setandu-se viteza de aspiratie;
  • aspirator nazal cu aspiratie bucala – e un tip de aspirator nazal manual - un capat se pune in nasul copilului si prin celalalt se inspira pentru a extrage secretiile – exista un filtru special ce impiedica inhalarea oricaror secretii sau germeni;
  • aspirator cu bulb de cauciuc – are un balon din cauciuc ce permite aspirarea mucusului, dar e mai greu de curatat si igienizat (are un capat ingust ce se introduce in nasul copilului si un capat mare al bulbului pe care il strangeti pentru a crea aspiratia pentru a indeparta mucusul); este mai ieftin, dar nu se poate controla forta de aspiratie si exista ingrijorari cu privire la faptul ca pot ramane bacterii in interiorul bulbului, deoarece acesta nu poate fi intotdeauna deschis si curatat corect;
  • aspirator nazal electric – e cel mai usor de folosit, e silentios de obicei si nu e nevoie de suctiune, asigura aspiratie continua si de precizie si are putere de absorbtie reglabila  – este insa, de obicei, putin mai scump decat alte tipuri de aspiratoare nazale.

Cum alegi aspiratorul nazal potrivit?

Cand cumperi un aspirator nazal e bine sa tii cont de urmatoarele aspecte:

  • eficienta - sa elimine rapid mucusul;
  • silentios – e important sa nu produca mult zgomot, ca cel mic sa nu se sperie;
  • reglarea fortei de aspiratie – pentru a nu cauza leziuni si iritatii – se seteaza in functie de densitatea mucusului;
  • eficienta pentru orice forma de mucus;
  • usor de folosit;
  • usor de curatat;
  • capetele ce se introduc in nari trebuie sa fie moi – pentru confortul copilului.

Folosirea unui aspirator nazal

In functie de aspiratorul nazal pe care il cumparati, vor exista diferite metode de utilizare, dar, in general, se urmeaza urmatorii pasi:

  • Bebelusul trebuie sa stea confortabil si calm.
  • Este recomandat sa folositi solutie salina in nara inainte de utilizare pentru a slabi mucusul si pentru a facilita eliminarea.
  • Se introduce capatul ingust in nara si se incepe aspiratia pentru a elimina mucusul, apoi se trece la cealalta nara.
Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!