Jucarii de plus

De la 1-36 din 814

pe pagina
  1. Set Bush Baby World
    Stoc epuizat

De la 1-36 din 814

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Beneficiile jucariilor de plus pentru bebelusi si copii

Plusurile sunt jucarii moi - de obicei sub forma de animalut de plus. Le permit copiilor sa isi dezvolte imaginatia si creativitatea, sa exploreze emotii si scenarii, sa exerseze abilitati si le confera un sentiment de independenta. Jucariile de plus dezvolta coordonarea, abilitatile motorii fine, limbajul si abilitatile lingvistice. Comunica si au conversatii imaginare cu animalutele de plus, incurajeaza copiii sa fie buni, blanzi, sa manifeste empatie si grija.

Plusurile – jucarii de confort

O jucarie de plus le poate oferi copiilor un sentiment de siguranta si familiaritate. Cand se confrunta cu situatii noi, un animalut de plus poate ajuta copilul sa se simta mai putin vulnerabil. Ii confera sentiment de control si incredere. Prin joc cei mici pot experimenta emotii pe care nu le inteleg pe deplin si jocul cu jucariile de acest tip poate fi un mod de a intelege mai bine emotiile.

Jucariile de plus sunt importante din punct de vedere psihologic si au fost denumite obiecte de tranzitie de catre unii specialisti in psihologia pediatrica. Ofera confort in medii necunoscute si cand se confrunta cu disconfort. Fiind moi si pufoase, aceste jucarii, prin imbratisarea lor, favorizeaza eliberarea de oxitocina – hormon care ne da o stare de bine si liniste. Nu e de mirare faptul ca suntem atrasi in general de lucruri moi si calduroase, atat in copilarie, dar si la varsta adulta.

Plusurile au adesea si valoare sentimentala. Aceste jucarii detin o valoare sentimentala pentru copiii mici, datorita sprijinului emotional pe care il ofera.

Alegerea jucariilor de plus

Pentru bebelusi, jucariile de plus trebuie sa fie sigure, fara margelute, ochi sau alte piese detasabile ce ar putera fi inghitie accidental. Blana trebuie sa fie cat mai scurta si sa nu fie usor de smuls. Pentru copii de 2-3 ani, jucariile devin adesea prieteni – cei mici le dau nume si se ataseaza de ele. Incep sa imbrace astfel de jucarii, sa le hraneasca etc. Copiii mai mari incep sa includa jucariile de plus in jocul activ – jucariile incep sa aiba diverse roluri, au conversatii mai elaborate cu plusurile etc.

Verificati atent plusurile, sa nu aiba piese mici detasabile – nasturi, ochi, margelute etc. Aveti grija sa nu fie fire descusute sau sarmulite in care cel mic se poate intepa. Cusaturile trebuie sa fie rezistente pentru ca umplutura sa nu iasa. Asigurati-va ca jucaria este lavabila – sa poate fi usor de curatat si spalat. Alegeti jucarii de plus din tesaturi naturale in loc de sintetice – bumbac, lana, fibre de bambus etc. Alegeti jucarii fara coloranti sau vopseluri toxice.

Exista si tot felul de plusuri interactive, ursuleti de plus cu sunete si lumini, plusuri cu ponei, papusi marioneta din plus, plusuri fosnitoare, gentute de umar din plus, jucarii de plus mari, plusuri cu personajele preferate (plus Eroi in pijama, jucarie de plus Scooby Doo, jucarie Mickey Mouse, Winnie the Pooh, plusuri Patrula Catelusilor, jucarii de plus Frozen etc.).

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!