Plastilina si slime

De la 73-108 din 174

pe pagina

De la 73-108 din 174

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Plastilina si slime – beneficii pentru copii

Jocul cu slime sau plastilina este distractiv si are si beneficii pentru cei mici. Prin modelarea bucatilor de plastilina si slime, cei mici isi dezvolta controlul, abilitatile motorii fine, forta musculara din degete etc. Plastilina este una dintre cele mai populare jucarii in randul copiilor. Sustine creativitatea si imaginatia – pot sa formeze si sa modeleze nenumarate forme, sa creeze povesti, personaje, animale, forme geometrice etc.

Poate fi o forma de exprimare, cand cei mici se simt anxiosi, nervosi, frustrati, ingrijorati. Plastilina poate fi un instrument util pentru a ameliora tensiunea, frustrarea si agresivitatea. Jocul cu plastilina poate fi o activitate plina de satisfactii pentru copii – ii poate ajuta sa-si imbunatateasca respectul de sine si acceptarea de sine. Un alt beneficiu al plastilinei pentru copii este ca toate creatiile lor devin tangibile si se pot bucura si ulterior de ele. Invata sa diferentieze forme si culori, dar si dimensiuni. Invata sa amestece culori si sa obtina alte nuante. Pot sa ruleze bucati de plastilina, sa intinda, sa stranga, sa taie sau sa formeze bilute.

Slime si abilitatile senzoriale ale copiilor

De asemenea, prin jocul cu plastilina sau slime, cei mici testeaza diferite texturi si isi dezvolta abilitatile senzoriale. Jocul senzorial este important pentru dezvoltarea motorie si emotionala. Ii ajuta pe copii sa-si regleze emotiile, iar slime-ul este una dintre cele mai bune activitati calmante pentru copii. Ingredientul activ in majoritatea retetelor de slime e derivat de borax, un mineral natural, cum ar fi tetraboratul de sodiu si acidul boric. In afara de acesta, cei mai comuni doi activatori folositi in obtinerea de slime sunt amidonul lichid care contine tetraborat de sodiu si solutie salina care contine acid boric.

Puteti alege slime simplu sau cu texturi, plastilina in culori variate, pasta modelatoare cu sclipici si diferite forme, unelte, accesorii si prese pentru plastilina.

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!