Leagane copii

De la 37-72 din 72

Pagina
pe pagina

De la 37-72 din 72

Pagina
pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Leagane pentru copii – beneficii

Jocul in aer liber are beneficii multiple pentru sanatatea fizica si psihica a celor mici. Leaganele sunt nelipsite din locurile special amenajate pentru copii si pot fi usor montate si in curte. Leaganele imbunatatesc coordonarea ochi-mana - o abilitate esentiala pe care copilul o va folosi in fiecare zi pentru tot restul vietii. Leaganele imbunatatesc si echilibrul si coordonarea, cei mici trebuie sa isi foloseasca vederea pentru a-si regla miscarea si echilibrul. Ajuta si la constientizarea corporala si spatiala. Creste rezistenta si forta in maini si picioare si copilul invata sa isi foloseasca simultan tot corpul.

Este un mod benefic de a fi activi fizic si de a se misca. In plus, aceasta activitate are si beneficii senzoriale. Miscarea prin balansare stimuleaza regiunea creierului responsabila de concentrare.

Tipuri de leagane

Leaganele pot fi din metal, lemn sau plastic. E important sa fie sigure si de calitate. Verificati varsta pentru care sunt recomandate si greutatea pe care o sustin. Exista leagane cu spatar inalt pentru siguranta copilului si cu margini laterale. Unele au si bara de protectie in forma de litera T. De obicei se fixeaza cu franghie si carlige de prindere. Unele leagane sunt convertibile si pot fi convertite in 3 tipuri – cu protectie fata/spate initial, apoi cu protectie spatar si ulterior fara protectie. Cele mai multe au baza din plastic, dar exista si unele din metal sau din lemn. Variaza cand vine vorba de varsta la care pot fi folosite – leagan 12luni+, leagan 24 luni+, leagan 36luni+ etc.

Siguranta copiilor in leagan

  • Leaganul trebuie sa fie bine fixat si prins, stabil. Verificati periodic sa nu fie piese lipsa, slabite, margini aspre sau ascutite.
  • Copiii trebuie sa stea in leagan in sezut, nu in genunchi sau in picioare. Trebuie sa se tina strans cu ambele maini in timp ce se da in leagan, iar la final, opriti complet balansarea inainte de a se da jos.
  • Copiii trebuie sa stea la o distanta sigura de alti copii care se dau in leagan, avand grija sa nu alerge sau sa mearga in fata sau in spatele leaganului in miscare.
Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!