Costume copii

De la 1-36 din 54

Pagina
pe pagina

De la 1-36 din 54

Pagina
pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Jocul si imaginatia in dezvoltarea copiilor

Jocul poate sustine dezvoltarea motorie, dezvoltarea cognitiva, poate pregati copiii pentru complexitatea vietii de zi cu zi, regleaza raspunsul organismului la stres. Copiii isi folosesc in permanenta imaginatia pentru a vizualiza, pentru a rezolva probleme, pentru a se distra si pentru a cunoaste lumea din jur. Albert Einstein spunea ca „imaginatia este mai importanta decat cunoasterea”!

Utilizarea imaginatiei este o abilitate cognitiva folosita de-a lungul vietii si este important sa incurajam imaginatia in copilarie.

Jocul simbolic si dezvoltarea copiilor

Jocul de rol este numit si „joc simbolic”, deoarece implica utilizarea simbolurilor. In cazul jocurilor de rol, copiii pot folosi un obiect pentru a face referire la altul. Gandirea simbolica este, de asemenea, necesara pentru limbaj, deoarece cuvintele sunt simboluri.

Folosirea simbolurilor in joc sustine abilitatile de limbaj si nu numai. Jocurile de rol sunt o modalitate de a dezvolta vocabularul. Astfel de jocuri sustin si relatiile sociale si dezvoltarea empatiei.

Imaginatia si jocurile de rol in functie de varsta

Initial, copilul se preface singur prin joc folosind diverse obiecte cu alte scop, apoi foloseste diverse jucarii – se preface ca un avion de jucarie zboara sau se preface ca vorbeste la telefon cu jucarii. Mai tarziu, pe la 24-30 luni, cei mici invata sa combine cuvinte si diferite actiuni de imaginatie – se preface ca pune lapte si cereale in bol si hraneste papusa. Treptat, se preface ca merge la medic, ca e vanzator sau ospatar, incepe sa isi imagineze si sa se prefaca fara un obiect chiar – pretinde ca are in mana o ceasca de ceai si bea. De la 3-5 ani, cei mici incep sa se prefaca pe teme imaginare – lucruri ce nu au fost experimentate in viata reala - ca sunt pirati sau supereroi.

Costume pentru bebelusi si copii – beneficii si tipuri

Cand alegeti astfel de costume pentru cei mici, tineti cont de interesele copilului. Jocurile de imaginatie si de rol ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte, sa isi imbunatateasca limbajul, gandirea, creativitatea. Pot creste inteligenta emotionala, dezvolta abilitati de negociere, se imbunatateste concentrarea.

Astfel de costume sunt utile atat pentru jocul acasa sau cu alti copii, cat si pentru serbari sau diferite evenimente. Unii copii prefera un costum de pompier, costum de ofiter de politie, costum de cavaler sau un costum de pirat. Altii sunt mai atrasi de costum medic veterinar, costum medic sau asistenta medicala, costum bucatar sef sau chiar un costum de printesa – cu bacheta si coronita.

Cei mici pot fi atrasi si de costum constructor, un costum de astronaut, un costum de magician cu pelerina, bagheta masica si carti cu trucuri!

Sunt disponibile si diferite accesorii, precum amulete magice Eroi in Pijama, bentite si manusi Vampirita, masti sau pelerine! Alege ce i se potriveste copilului tau si lasa imaginatia sa zboare! Astfel de costume pot sustine jocurile de imaginatie ale celor mici!

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!