Inaltatoare auto copii

De la 73-96 din 96

Pagina
pe pagina

De la 73-96 din 96

Pagina
pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Avantajele unui inaltator auto copii

Un inaltator auto este esential pentru siguranta copilului in masina. Il protejeaza in cazul unui impact. In plus, ii asigura o pozitie comoda in masina. Copiii cu inaltimea peste 135 cm trebuie sa stea intr-un inaltator, pe bancheta din spate, prinsi cu centura de siguranta. Inaltatoarele sunt recomandate copiilor de 4-12 ani, in functie de greutate – de obicei pentru greutate de 15-36 kg. Inaltatorul este esential pentru aceasta grupa de varsta deoarece o centura prinsa necorespunzator poate cauza leziuni in cazul unui accident. Inaltatorul ii ajuta pe cei mici si sa se bucure cu adevarat de calatoria cu masina, putand sa fie mai sus si sa priveasca pe geam.

Inaltatorul ii ajuta pe copii sa fie la o inaltime potrivita pentru a putea sa foloseasca centura de siguranta a masinii intr-un mod sigur si corect. Un dezavantaj fata de scaunul auto este ca nu au tetiera si spatare, protectia fiind data doar de centura. Centura trebuie sa fie fixata corect – centura orizontala trebuia de fie la nivelul soldurilor, nu deasupra burticii, iar cea diagonala trebuie sa fie peste umar, nu in zona gatului.

Un inaltator este practic un dispozitiv special conceput pentru a proteja copilul in calatoriile cu masina, ajutandu-l sa ajunga la inaltimea sigura si potrivita pentru a putea purta centura de siguranta. Codul Rutier specifica obligativitatea purtarii centurii de siguranta, inclusiv in cazul copiilor.

Alegerea unui inaltator scaun pentru copii

Cand alegi un inaltator pentru copil, trebuie sa tii cont de o serie de aspecte:

  • sa fie testat si omologat, sa respecte standardul european ECE R44/04;
  • adaptat varstei – de obicei sunt pentru copii de 4-12 ani, cu inaltimea de peste 135 cm si greutate de 15-36 kg; inaltatorul se foloseste doar de la varsta de 3-4 ani si greutatea de aproximativ 15 kg;
  • sistem de prindere – cele mai multe inaltatoare functioneaza cu sistem de prindere cu ajutorul centurii auto; sistem sigur de fixare, compatibil cu centura;
  • materiale sigure si de calitate – pentru siguranta si confortul copilului, dar si material usor de curatat;
  • cotiere – asigura pozitia si postura corecta a copilului;
  • suporturi.

E esential sa alegi un inaltator sigur si de calitate. Asigura-te ca fixezi corect inaltatorul. Unele inaltatoare auto au sisteme de fixare suplimentara, ca sistemul isofix. Alege un inaltator de calitate, pentru a avea grija de siguranta si sanatatea copilului in timpul calatoriilor cu masina, si pentru ca cel mic sa se bucure de tot confortul cat timp sta in masina. Astfel, veti avea calatorii relaxante si linistite, dar mai ales sigure!

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!