Creme, lotiuni si uleiuri de corp

De la 1-36 din 108

Pagina
pe pagina

De la 1-36 din 108

Pagina
pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Creme si lotiuni pentru bebelusi si copii – importanta

Pielea unui bebelus este mai subtire decat cea a unui adult si, de asemenea, pierde mai rapid umiditatea. Din acest motiv, se poate usca si poate provoca disconfort. Pielea uscata poate provoca prurit sau mancarime, roseata, iritatie, crapare, exfoliere. Pentru a impiedica aceste simptome, puteti sa luati in considerare utilizarea unei creme, lotiuni sau a unui ulei pentru bebelusi sau copii.

Folositi lotiune sau un alt produs hidratant oricand observati pielea uscata sau o alta afectiune care ar putea beneficia de hidratare. In general se recomanda lotiuni sau creme pentru piele uscata, acnee, eczema etc.

Alegere creme, lotiuni si uleiuri pentru bebelusi

Copilul are nevoie de produse special concepute pentru pielea sensibila si delicata a celor mici. Astfel, cand alegeti produse pentru pielea copilului, regula de aur este sa cautati produse care au fost concepute special pentru bebelusi si copii. Pielea copilului este mai subtire, mai delicata si mai predispusa la uscare decat pielea adulta. Produsele pentru bebelusi protejeaza echilibrul natural al pielii, mentinand in acelasi timp stratul sau protector.

Parfumurile si alcoolul, adesea gasite in produsele pentru adulti, pot irita pielea bebelusului sau chiar pot provoca o reactie alergica. Produsele de ingrijire a pielii pentru bebelusi trebuie sa aiba un nivel foarte mic de parfum sau deloc, si nu trebuie sa contina alcool. Alege produse emoliente – creme, lotiuni, uleiuri si unguente emoliente - care vor ajuta la restabilirea barierei pielii si la prevenirea pielii uscate. Acestea sunt cunoscute si sub denumirea de hidratante. 

♥ Cand alegeti o crema sau o lotiune pentru bebelusi, luati in considerare urmatoarele:

  • starea pielii – daca pielea e sanatoasa sau exista o anumita problema;
  • ce tip de formula – crema, lotiune, ulei sau unguent, in functie de nevoi;
  • ingrediente – primul ingredient este componenta principala a produsului;
  • fara parabeni, coloranti, alcool, conservanti.

Pielea unui bebelus este atat de moale incat nu are nevoie de imbunatatiri, ci doar de ingrijire suplimentare. Gaseste produsul perfect pentru bebe, pentru a-i pastra pielea moale, hidratata si sanatoasa!

Produsele de ingrijire si nivelul de pH

De multe ori vedem expresiile „pH-ul neutru” sau „pH-ul echilibrat” folosite pentru a descrie produsele pentru pielea copilului. Scala de pH este o modalitate de a masura cat de acida sau alcalina este o substanta. Un scor scazut, adica pH de la 1 pana la 6, indica o substanta acida. Un scor mai mare de pH, de la 8 la 14, indica o substanta alcalina. Se spune ca o substanta care nu este nici acida, nici alcalina are pH neutru sau pH 7. 

Nivelurile de PH sunt importante deoarece in cateva saptamani de la nastere, suprafata pielii bebelusului se schimba de la pH neutru la un pH usor acid de 5,5. Aceasta pelicula usor acida de pe suprafata pielii copilului actioneaza ca o bariera pentru a proteja pielea copilului. Un produs de ingrijire a pielii care se apropie de nivelul de pH al pielii bebelusului nu va afecta acest strat protector.

Creme si lotiuni fara alcool si fara parfum

Alcoolul este utilizat in mod obisnuit in produsele pentru pielea adulta pentru a le face sa se usuce rapid si sa se simta usoare pe piele. Insa, alcoolul poate fi foarte uscat si poate irita pielea bebelusului, deci nu trebuie sa fie gasit in produsele pentru pielea celor mici. Se recomanda sa folositi produse usor parfumate sau fara parfum, pentru a preveni iritatiile. Daca cel mic are piele uscata, insa, sau cu eczema, trebuie sa evitati complet produsele care contin parfum.

Tipuri de produse de ingrijire a pielii

Exista mai multe variante de ingrijire a pielii - creme, lotiuni, uleiuri, unguente. Uleiurile sunt cele mai grase si cu un continut mai mare de substante ce hidrateaza intens pielea. Unguentele sunt facute din 80% ulei si 20% apa, ceea ce le face groase, grase si foarte eficiente pentru hidratare .Hidrateaza si creeaza o bariera care protejeaza pielea. Cremele sunt formate din 50% apa si 50% ulei, deci sunt mai usoare decat unguentele, dar tind sa aiba unii conservanti din cauza continutului lor mai mare de apa. Cremele ofera hidratare si o anumita protectie, dar nu ofera o bariera la fel ca unguentele sau uleiurile. Lotiunile sunt compuse din mai putin ulei decat cremele, ceea ce le face mai usoare si cea mai putin grasa optiune atunci cand vine vorba de hidratare. Cu toate acestea, continutul ridicat de apa poate duce la o uscare suplimentara, deoarece hidratarea nu este retinuta in piele, asa cum este in cazul unui unguent.

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!