Hidratarea pielii bebelusului iarna

de Mancas Malina
hidratarea pielii bebelusului iarna

Hidratarea pielii bebelusului iarna este extrem de importanta, pentru a o proteja de iritatii si de uscare. Iata cativa pasi pentru ingrijirea pielii in sezonul rece si cum alegem produsele de hidratare pentru bebe.

CUPRINS:

1. Pielea bebelusilor – sensibila, mai ales in sezonul rece
2. Cum protejam pielea bebelusului in sezonul rece?
3. Produse pentru hidratarea pielii bebelusului

Pielea bebelusilor – sensibila, mai ales in sezonul rece

Este normal sa aveti intrebari privind ingrijirea bebelusului, mai ales atunci cand se schimba anotimpurile. Pielea bebelusilor necesita o ingrijire speciala. Expunerea la substante chimice, fibre sintetice sau elemente meteorologice poate face pielea copilului aspra, rosie sau crapata. Ingrijirea si hidratarea pielii bebelusului in timpul iernii necesita o atentie suplimentara.

Pielea unui bebelus are aproximativ aceeasi structura ca pielea unui adult. Insa, in primii ani, pielea nu are inca toate functiile dezvoltate. De fapt, e nevoie de 3 ani pentru a se consolida, astfel incat sa isi poata indeplini in mod corespunzator rolul de bariera de protectie.

Pielea bebelusilor este extrem de sensibila. Asta in special deoarece dermul este de 3 ori mai subtire la bebelusi. De asemenea, la nastere, pielea are pH aproape neutru (in loc sa fie usor acid ca in cazul pielii adultilor), deci este mai sensibila la iritatii. In comparatie cu adultii, bebelusii au un raport de 3-5 ori mai mare intre suprafata si greutate, ceea ce inseamna ca este mult mai usor ca toxinele care patrund in piele sa provoace daune.

pielea sensibila a bebelusilor

Cum protejam pielea bebelusului in sezonul rece?

Este esential sa hidratam bine pielea bebelusului in fiecare zi cu o crema hipoalergenica pentru bebelusi. Insa, in timpul iernii e indicat sa trecem la o formula mai groasa.

Cand iesiti cu copilul afara in lunile de toamna sau de iarna, acoperiti complet zonele sensibile. Nu numai ca veti proteja copilul de raceli, dar si de efectul de uscare al aerului rece. Aerul uscat si rece in timpul iernii retine mai putina umiditate. Acesta este motivul pentru care se observa ca pielea se simte mai uscata in aceasta perioada a anului. Bebelusii pot avea o piele mai delicata si sensibila decat adultii. Acest lucru ii predispuse la pierderea umiditatii, ceea ce inseamna ca pielea lor se poate usca si mai rapid.

Baitele trebuie sa fie facute in mod regulat, dar sa fie scurte. Folositi un ulei de baie sau gel special conceput pentru bebelusi pentru a curata delicat pielea. Dupa baie, infasurati bebelusul intr-un prosop cald si uscati pielea tamponand usor. Apoi, hidratati pielea cu o crema sau o lotiune pentru bebe. Incercati mai intai sa incalziti crema in maini si apoi masati usor pe piele.

Folositi imbracaminte din material moale si natural, ca bumbacul, pentru a reduce transpiratia ce poate irita pielea. Bebelusii nu au invatat inca sa-si regleze in mod corespunzator temperatura corpului, deci este important sa va asigurati ca nu se incalzesc nici prea tare, nici prea putin in timpul iernii.

ingrijirea bebelusului iarna

Produse pentru hidratarea pielii bebelusului

Cremele hidratante pot fi extrem de utile in prevenirea si tratarea pielii uscate a unui bebelus. Pentru copiii cu piele foarte uscata sau sensibila, optati pentru produse care contin atat apa, cat si uleiuri, dar fara parfumuri si aditivi chimici. Pentru cele mai bune rezultate, aplicati hidratant cu generozitate dupa baie, cand pielea copilului este inca usor umeda. Pentru pielea uscata cu zone foarte aspre, optati pentru un unguent super-emolient. Utilizati produse special concepute pentru bebelusi. Din pacate, multe produse destinate adultilor contin numeroase ingrediente care pot irita epiderma blanda a bebelusului.

Atunci cand alegeti o crema hidratanta pentru bebe, evitati produsele ce contin parfum, alcool sau coloranti. Lotiunile sunt bune pentru hidratarea zilnica, daca este necesar, dar este posibil ca bebelusii sa nu aiba nevoie de hidratant aplicat atat de des. Cremele sau unguentele sunt mai groase decat lotiunile si pot fi utile pentru pielea foarte uscata. Pentru a minimiza efectul de uscare dat de baie in timpul iernii, evitati sapunurile si alte produse de spalare care au parfum, alcool, coloranti.

Recomandari produse hidratante bebe:

produse hidratante bebe

Referinte:
(1) https://www.webmd.com/parenting/baby/ss/slideshow-baby-skin-care
(2) https://www.webmd.com/parenting/baby/skin-care-tips
(3) https://www.hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/newborn-skin-101
(4) https://www.healthychildren.org/English/health-issues/conditions/skin/Pages/Avoiding-Dry-Winter-Skin-in-Babies-and-Toddlers.aspx
(5) https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2528704/

Articole recomandate

Lasa un comentariu