Idei cadouri de botez

de Mancas Malina
cadouri de botez

Iata cateva idei cadouri de botez – care sa te ajute in alegerea cadoului perfect pentru bebelus cu aceasta ocazie. Recomandari de cadouri utile pentru botez, cadouri simbolice si cadouri personalizate.

CUPRINS:

1. Informatii generale
2. Ce cadouri sunt potrivite pentru botez?
3. 10 recomandari de cadouri de botez

Informatii generale

Botezul este un eveniment cu valoare spirituala, ce presupune cufundarea copilului in apa sfintita de 3 ori. Botezul ortodox difera de cel catolic, unde copilul este nu cufundat, ci stropit cu apa. Botezul se face de obicei la 40 zile, sau la 2, 3 sau 4 luni. Nasii copilului devin parinti spirituali pentru acesta – rude spirituale ce au datoria de a-i fi alaturi, de a-l ajuta si sustine toata viata. Slujba de Botez include mai multe etape – Slujba de dezlegare, Slujba propriu-zisa de Botez (sfintirea apei, ungerea cu untdelemn, cufundarea copilului in cristelnita si rostirea cuvintelor de catre preot) urmata de taina mirungerii si inconjurarea mesei Botezului de trei ori. La final preotul taie o suvita de par in semnul Crucii, iar copilul va fi impartasit in fata Altarului.

Exista tot felul de traditii legate de botez, precum si de petrecerea de botez. Un exemplu sunt Ursitoarele – cele trei zane bune. De asemenea, baita de dupa Botez implica alte traditii suplimentare si este numita „Scoaterea din Mir”. A doua zi dupa botez are loc Baia copilului, in care se pun petale de flori, busuioc, banut de argint, grau etc. – toate cu semnificatii diferite. Apa de la baita este aruncata la radacina unui pom roditor.

petrecerea de botez

Ce cadouri sunt potrivite pentru botez?

Petrecerea de dupa Botez este organizata de catre parinti si este de obicei o petrecere restransa. Daca esti nas sau esti pe lista invitatilor, probabil te gandesti ce cadou sa ii duci celui mic. Goana dupa cadoul potrivit pentru botez poate cauza stres si poate da multe batai de cap. Desi exista o paleta extrem de larga de produse si idei cadouri de botez, deseori e dificil totusi sa alegi cadoul potrivit. In primul rand, trebuie sa tii cont de relatia cu parintii si cu bebelusul, personalitatea, nevoile lor etc.

In general, oamenii opteaza pentru jucarii, hainute, scaune de masa si diferite accesorii. E bine sa discuti inainte cu parintii, daca ai posibilitatea, pentru a putea alege un cadou util pentru botez, care sa le fie de folos parintilor. De exemplu, poate nu au inca scaun de masina, un balansoar pentru bebe sau chiar un patut. E bine si sa discuti inainte si cu alti invitati apropiati, pentru a nu lua acelasi cadou. Botezul se face de obicei in jurul varstei de 3-4 luni, astfel ca e recomandat sa discuti ca parintii pentru a vedea daca ceea ce vrei tu sa le cumperi cu cumva au achizitionat deja.

Hainutele sunt utile mereu, insa trebuie sa tii cont de faptul ca bebelusii cresc foarte repede in aceasta etapa, si e posibil sa nu reuseasca sa foloseasca toate hainele primite, care ii vor ramane mici.

Cadourile pentru botez pot fi in general cadouri practice, cadouri personalizate si cadouri simbolice.

Cadouri practice pentru botez

Cadourile practice sunt cadouri utile pentru parinti in primele luni de viata mai ales, dar si ulterior. Idei cadouri de botez utile includ:

cum alegi cadoul de botez

Cadouri simbolice pentru botez

Exista si varianta de cadouri simbolice sau cadouri cu valoare sentimentala pentru botez. Idei cadouri de botez simbolice:

  • rama foto sau album foto in care poti sa pui chiar tu cateva fotografii cu bebelusul si parintii si chiar cu voi toti, daca aveti;
  • caseta pentru amintirile bebelusului – pentru suvita de par, bratara de la spital, primul dintisor care va cadea etc.;
  • albumul bebelusului – cu amintiri din primul an de viata al bebelusului;
  • kit amprenta bebelusului etc.

Cadouri personalizate pentru botez

Poti opta, de asemenea, pentru ceva mai inedit – cadouri personalizare. Idei cadouri de botez personalizate:

  • bijuterii gravate – pandativ gravat, bratara gravata etc.;
  • obiecte brodate sau imprimate cu numele copilului – paturica brodata cu numele copilului, prosopel de baie sau halat de baie cu numele copilului, si chiar set complet de tricouri de familie cu mesaj personalizat, texte amuzante, monograme, simboluri sau poza – pentru bebe, mamica si tatic etc.;
  • jucarii de agatat pe perete din fetru cu numele copilului etc.;
  • trusou complet de botez personalizat cu numele copilului;
  • obiecte gravate – lingurite, cescute, farfuriute etc.;
  • cutiuta de bijuterii si amintiri personalizata;
  • jucarii si obiecte handmade pentru botez etc.

De asemenea, poti opta pentru un cos cadou de botez, care sa includa tot felul de obiecte utile si simbolice pentru bebelus, sau poti pregati chiar tu un cos personalizat pentru botez. Daca nu ai timp sau nu stii ce cadou sa cumperi, o optiune poate fi un card cadou pentru botez, dintr-un magazin specializat, de unde parintii pot achizitiona ulterior ceea ce au nevoie.

10 recomandari de cadouri de botez

Inca nu stii ce cadou sa cumperi pentru botez? Iata o selectie de 10 produse ideale pentru cadou botez:

1. Marsupiu „Easy Fit” Chicco

Marsupiu Easy Fit Chicco

Marsupiu „Easy Fit” Chicco este ideal pentru plimbarile celui mic, o alternativa la carucior. Este simplu si intuitiv de folosit, adaptandu-se perfect corpului. Sezutul este ergonomic pentru pozitia corecta a copilului, putand fi folosit in doua pozitii – cu fata catre parinte sau cu fata la sensul de mers. Este confortabil, atat pentru parinte, cat si pentru copil, usor de purtat, usor de montat si reglat.

2. Scaun auto Kinderkraft Comfort UP

Scaun auto Kinderkraft Comfort UP,

Scaun auto Kinderkraft Comfort UP este un scaun de masina omologat pentru folosirea in masini ECE R44/04, pentru copii de 8-36 kg sau grupele 1/2/3. Contine inaltator pentru sezut, spatar care este rabatabil si tetiera. Tetiera este ajustabila, spatarul are mai multe pozitii, iar reductorul asigura pozitia corecta a coloanei vertebrale. Are centuri de prindere in 5 puncte pentru siguranta maxima si este usor de instalat. Le va fi util parintilor de la varsta de 10 luni, husa este detasabila si usor de curatat, iar materialele sunt de cea mai buna calitate.

3. Scaun de masa Party Lorelli Green/grey Balloons

Scaun de masa Party Lorelli Green grey Balloons

Scaun de masa Party Lorelli Green/grey Balloons este un cadou ideal pentru botez, ce poate fi folosit de la inceperea diversificarii – adica din jurul varstei de 6 luni. Asigura-te inainte ca parintii nu au achizitionat deja un scaunel de masa. Scaunelul Party Lorelli are cadru din aluminiu, sezut confortabil pentru mese relaxante in familie. Este usor de curatat si intretinut, spatarul este reglabil in 3 pozitii, iar scaunelul reglabil pe inaltime in 7 trepte. Este dotat cu masuta frontala ce poate fi reglata in 4 pozitii, 2 tavite detasabile – una pentru masa cu suport pentru pahar, si cealalta pentru joaca. Are si suport pentru picioare si cosulet pentru depozitare diferite accesorii. Scaunul este compact, usor de depozitat si de mutat, fara a produce zgomote.

4. Premergator Lorelli BAMBI, cu balansoar

Premergator Lorelli BAMBI, cu balnsoar

Premergator Lorelli BAMBI, cu balansoar se pate folosi dupa varsta de 6 luni sau dupa ce bebelusul se poate ridica si sta singurel. Are 4 roti si 7 sisteme de oprire de siguranta si respecta normele europene in vigoare. Ofera libertate de mscare si siguranta in acelasi imp. Opritoarele sunt acoperite cu silicon, pentru aderenta. Baza sezutului este confortabila si larga, pentru confort si siguranta. Poate fi folosit si ca leagan prin rabatarea a doua laterale ale bazei. Include si panou cu jucarii muzicale si luminite.

5. Robot multifunctional 4 in 1 Baby Station Badabulle

Robot multifunctional 4 in 1 Baby Station Badabulle

Robot multifunctional 4 in 1 Baby Station Badabulle este o solutie pentru pregatirea meselor pentru bebelusi odata ce se incepe diversificarea. Poate fi folosit pentru a gati, dar si pentru a reincalzi, dezgheta sau amesteca ingrediente rapid si eficient. Are practic 4 functii – gatit, reincalzire, dezghetare, mixare. Este un robot de bucatarie multifunctional ce va ajuta parintii sa pregateasca in 15 minute masa celor mici. Are optiune de gatire la abur sau stoarcere legume si fruncte, pentru reigmuri dietetice. Se poate folosi si pentru a reincalzi biberoanele, venind in ajutorul parintilor.

6. Set masa melamina Girafa Sophie baloane Vullii, in cutie cadou

Set masa melamina Girafa Sophie baloane Vullii, in cutie cadou

Set masa melamina Girafa Sophie baloane Vullii, in cutie cadou este un set de tacamuri si vesela pentru bebelusi, ideal odata ce se incepe diversificarea. Setul contine un bol cu ventuze si sisteme de fixare, pentru a preveni rasturnarea, o canuta cu cioc anticurgere si un set de lingurita si furculita din inox. Setul are design vesel si colorat – cunoscuta girafa Sophie, iar materialele sunt de calitate si sigure. Setul de produse este ambalat intr-o cutie cadou cu fereastra si manere.

7. Set cadou Baby Moments Chicco

Set cadou Baby Moments Chicco

Set cadou Baby Moments Chicco este o alta varianta de cadou util pentru botez. Contine practic produse de ingrijire a bebelusului, produse testate dermatologic, de calitate, hipoalergenice – gel de dus si sampon pentru bebe, lotiune de corp, apa de colonie, set pieptene si perie din par naturale, toate incluse intr-o gentuta pentru depozitare. Produsele sunt sigure, de calitate, special concepute pentru copil, fara parabeni, coloranti, alcool. Sunt produse special create pentru curatarea delicata a parului si a pielii bebelusului, pentru ingrijirea bebelusului.

8. Tarc de joaca Circus Pop Hero Safety

Tarc de joaca Circus Pop Hero Safety

Tarc de joaca Circus Pop Hero Safety este un cadou util pentru parinti si distractiv pentru copilas. Este usor de depozitat, de transportat si de pliat. Poate fi folosit ca patut sau ca tarc de joaca. Are 4 laturi din plasa pentru vizibilitate maxima si include salteluta. Asigura un mediu sigur de joaca pentru bebelus, putand fi luat oriunde – geanta de depozitare inclusa.

9. Centru de activitati – In gradina BigJigs

Centru de activitati - In gradina Big

Centru de activitati – In gradina BigJigs este un centru de joaca ce se poate folosi de la varsta de 6 luni. Este din lemn de calitate, ce respecta normele de siguranta. Bebelusul se poate distra, si in acelasi timp isi dezvolta diferite abilitati – motorii, senzoriale etc. Poate sa invarta soarele, sa invarta cuburile si floricica, gargarita etc. Dezvolta abilitatile motorii, coordonarea ochi-mana, indemanarea, dexteritarea, simtul vizual si tactil.

10. Carte Girafa Sophie Vulli, cu muzica si lumini

Carte Girafa Sophie Vulli, cu muzica si lumini

Carte Girafa Sophie Vulli, cu muzica si lumini este o carticica interactiva si amzanta pentru bebelusi, cu lumini si muzica. Are 5 pagini interactive si buton luminos. Se poate folosi pe modul de poveste (in franceza) si modul melodii cu cate o melodie pentru fiecare pagina – pe teme de joaca, aniversare si baita. Volumul este reglabil.

Articole recomandate

Lasa un comentariu