Patuturi bebe

De la 1-36 din 822

pe pagina

De la 1-36 din 822

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Alegere patuturi pentru bebelusi si copii

In general, se recomanda ca nou-nascutii sa doarma in prima etapa de viata – primele 6 luni – in aceeasi camera cu parintii, insa in patutul lor separat. Alegerea unui patut si a locului in care il veti plasa este decizia voastra, in functie de nevoi si de preferintele personale. Cand alegeti insa un patut pentru bebelusi si copii e bine sa tineti cont si de o serie de aspecte, si anume:

  • materiale rezistente, solide si sigure - patutul sa nu aiba sine laterale care s-ar putea deplasa, iar distanta dintre barele verticale sa nu fie mai mare de 2-3 cm, tablie stabila;
  • materiale netoxice;
  • saltea ferma – pentru a sustine corpul bebelusului si pentru a reduce riscul de sindrom de moarte subita (de asemenea, salteaua trebuie sa se potriveasca perfect in patut);
  • spatiul din casa – alegeti dimensiunea unui patut in functie de spatiul disponibil;
  • model – unele modele sunt clasice, iar altele sunt convertibile – patutul se poate transforma in pat pentru copii mai mari sau bancuta, pe masura ce copilul creste.

Siguranta copilului in patut

  • Patutul si toate componentele sale trebuie verificate periodic pentru a va asigura ca nu sunt piese deteriorate, suruburi slabite sau piese lipsa.
  • Evitati sa puneti in patutul nou-nascutului si bebelusului paturici, jucarii de plus sau perne suplimentare – pot creste riscul de sufocare.
  • Patutul nu trebuie sa fie asezat langa ferestre, langa prize sau langa piese de mobilier pe care un bebelus mai mare se poate urca. De asemenea, nu trebuie sa fie asezat nici langa perdele sau draperii – cel mic le poate trage si se poate lovi.
  • Jucariile pentru patut si carusel pentru patut trebuie sa fie pozitionate astfel incat copilul sa nu ajunga la ele.

Tipuri de patuturi pentru bebelusi si copii

Patuturile pentru bebelusi pot fi de urmatoarele tipuri:

  • patut clasic pentru bebe – rezistent, fix si de multe ori e vorba de patut din lemn, dar poate ocupa mai mult spatiu;
  • patut transformabil - poate fi adaptat pentru mai multe etape de dezvoltare – patut convertibil sau multifunctional;
  • patut pliabil – este din material metalic si textil de obicei, se poate plia, pentru a economisi spatiu.

De asemenea, mai exista patuturi pentru calatorii, patuturi balansoar, patuturi cu baldachin sau patuturi co-sleeping (se ataseaza la patul matrimonial). Nu exista o varsta standard sau recomandata pentru momentul in care se face tranzitia de la pat bebelus la patut normal, depinde de fiecare copil in parte. 

Patuturile pentru copii mai mari sau patuturi junior sunt de obicei din lemn sau au cadru metalic. Trebuie sa fie rezistente si stabile, si vopsite cu vopseluri netoxice. E bine sa aiba protectii laterale pentru a preveni caderile din pat. Puteti alege dintre mai multe modele si design-uri vesele si colorate, in functie de preferintele copilului. Important este sa fie rezistent si stabil mai ales.

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!