Vizita la nou-nascut – sfaturi de siguranta si idei de cadouri

de Mancas Malina
vizita la nou nascut

Vizita la nou-nascut – Primele zile si saptamani dupa nastere sunt dificile pentru proaspetii parinti, iar cand mergeti in vizite trebuie sa respectati o serie de reguli. Iata care sunt acestea, precum si recomandari de cadouri pentru bebelus si parinti.

CUPRINS:

1. Vizita la nou-nascut – sfaturi pentru mama
2. Sfaturi pentru cei care merg in vizita la nou-nascut
3. Idei de cadouri pentru bebelusi si mamici

Vizita la nou-nascut  – sfaturi pentru mama

In primul rand, limiteaza vizitele, chiar daca iti e dificil. Trebuie sa te pui pe tine si pe bebe pe primul loc:

  • Trebuie ca toti musafirii sa se spele bine pe maini inainte de a sta aproape de copil sau de a-l atinge.
  • Trebuie sa interzici contactul persoanelor bolnave cu bebelusul.
  • Musafirii NU trebuie sa sarute copilul. Nu modificati programul de masa sau de somn al copilului pentru a se plia pe vizite. Pe primul loc este bebelusul.
  • Roaga-i pe cei care vin in vizita sa anunte din timp si stabiliti o ora clara.
  • De asemenea, evita vizitele din partea persoanelor care ti-ar putea cauza disconfort sau suparare. Multi nu inteleg prin ce trece o proaspata mamica si vizita lor iti poate face mai mult rau decat bine. De asemenea, daca esti obosita, epuizata sau nu te simti bine, amana fara nicio ezitare vizita.
  • Roaga-i sa vina pe rand, nu toti in aceeasi zi. Asta pentru a nu suprastimula copilul si pentru a nu te obosi nici pe tine.
  • Daca se ofera sa te ajute cu anumite sarcini si ti se pare in regula, lasa-i sa o fata. E bine sa accepti sprijinul celor din jur. De asemenea, daca ai nevoie de ajutor, nu ezita sa le soliciti asta celor dragi si care vin in vizita. Poti profita de timpul in care pot ei sa stea cu bebelusul sau sa faca anumite sarcini, si tu sa te odihnesti putin, sa faci un dus sau sa mananci ceva in liniste.

sfaturi pentru vizita la bebelus

Sfaturi pentru cei care merg in vizita la nou-nascut

Anunta inainta sa mergi in vizita

Suna din timp si stabileste o zi si o ora pentru vizita, in functie de programul proaspetilor parinti. Mergeti maximum 2 persoane si evitati sa mergeti cu persoane necunoscute. E bine sa eviti sa vii cu copiii in vizita, pentru ca cei mici pot fi purtatori ai anumitor germeni ce pot fi transmisi bebelusului. Nu anulati pe ultima suta de metri si nu intarziati. Daca sunteti, in schimb, sunati de parinti si rugati sa anulati, intelegeti ca posibil nu e momentul potrivit si nu va suparati. E o perioada dificila pentru proaspetii parinti cand probabil invata abia cum sa gestioneze diferite situatii.

Evita parfumul si fumatul

Evita sa fumezi cu 1-2 ore inainte de a merge la nou-nascut. Fumul de tigara, chiar si in cantitati mici, poate irita copilul si ii poate cauza disconfort. Evita sa te dai cu parfum sau cu prea mult deodorant. Desi pentru tine poate parea un miros usor, pentru copil poate fi deranjant.

Evita vizita daca esti bolnav si ai grija la igiena

Daca esti racit, bolnav sau ai anumite simptome de infectie sau boala, precum si daca ai fost in preajma unei persoane bolnave (de exemplu, copilul tau e racit sau are o infectie gastrointestinala) evita vizita. Pentru cei mici, chiar si o raceala usoara poate fi o problema grava de sanatate. Cand ajungi in casa, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te descalti si sa te speli pe maini, inainte de a intra in contact cu copilul.

Nu saruta copilul si nu te apropia prea mult de el. Daca nu sunteti rude apropiate, evita sa iei copilul in brate, oricat de tentant ar fi. Multi parinti nu se simt confortabil cu ideea ca altcineva sa le tina bebelusul in brate, si in plus, copilul poate deveni agitat.

Respecta regulile casei fara sa vii cu contra-argumente. Unii parinti iti pot cere sa porti masca de protectie in preajma copilului sau sa folosesti dezinfectant.

Ofera-te sa ii ajuti cu orice poti

Inainte de a merge in vizita suna-i sa ii intrebi daca au nevoie de ceva – anumite produse de la magazin, alimente, scutece etc. De asemenea, le poti duce in dar anumite alimente (legume, fructe, iaurturi, alimente congelate etc.). Ofera-te sa ii ajuti la anumite sarcini, cum ar fi sa speli vasele, sa duci gunoiul, sa le faci anumite cumparaturi sau chiar sa stai sa supravegehzi bebelusul cat mamica face un dus sau se odihneste jumatate de ora. Depinde de relatia dintre voi si cat de apropiati sunteti.

Ai grija ce spui si ce sfaturi dai

Evita cu orice pret sa critici, sa dai sfaturi insistente sau sa dramatizezi. Nu comenta deciziile de parenting, nu pune prea multe intrebari si ai grija cum le formulezi pentru a nu fi interpretate gresit. Proaspetele mame pot fi mai sensibile in aceasta perioada. Evita sa ceri prea multe detalii despre nastere si evita sa insisti sa ti se povesteasca. In niciun caz nu e bine sa faci comentarii rautacioase privind modul in care parintii aleg sa aiba grija de copil, alegerile lor sau modificarile prin care a trecut mama dupa nastere.

Nu da sfaturi care nu au fost cerute – evita sa iti oferi sfaturile nesolicitate, evita sa faci comentarii nepotrivite si insistente despre alaptare, hranire, ingrijire etc. In niciun caz nu faceti remarci sau glume pe seama mamei sau a copilului. Lasa sugestiile, traditiile, obiceiurile si sfaturile inutile.

Discuta cu mamica, ofera-i sprijinul si timpul tau si ascult-o. Tine cont de felul ei de a fi si de modul in care se simte acum – unele mame sunt interesate sa destainuie cat mai mult si sa se deschida in fata altora, altele nu simt nevoia intensa de interactiune sociala in aceasta perioada si e posibil sa nu fie dispuse sa discute prea mult sau sa se deschida in fata ta. Oricare ar fi situatia, respecta alegerea mamei. Incearca sa nu monopolizezi discutia doar asupra copilului. Concentreaza-te si pe starea mamei, cum se simte, daca are nevoie de ceva etc.

ATENTIE! Nu ii faceti poze bebelusului fara sa cereti permisiunea mamei si in niciun caz NU le postati pe retelele de socializare.

siguranta nounascutului

Vizita la nou-nascut – Idei de cadouri pentru bebelusi si mamici

E un gest dragut sa duceti ceva in dar – fie ca e vorba de un cadou util, ceva personalizat sau ceva cu valoare sentimentala.

Cadouri pentru mamica

  • alimente (legume fructe, iaurturi, semipreparate sau alimente congelate) si chiar ceva dulce – o ciocolata preferata de mamica e mereu bine-venita;
  • flori;
  • pijamale, camasa de noapte sau halat;
  • perna pentru alaptare;
  • produse de ingrijire a pielii – creme si lotiuni pentru vergeturi, ulei de masaj, crema de maini, scrub etc.;
  • pompa de san;
  • carti de parenting si de ingrijire a bebelusului;
  • sutien de alaptare;
  • geanta bebelusului.

Cadouri pentru bebe

  • monitor audio sau video pentru bebelus;
  • balansoar pentru bebelus;
  • scutece (ai grija sa fie marimea potrivita) si servetele umede;
  • seturi si produse de ingrijire bebe – kituri de ingrijire;
  • prosopele si halat de baie;
  • hainute pentru bebe – ai grija sa nu fie prea mici, sa fie marimea potrivita;
  • produse de ingrijire – sampon, sapun, lotiune, crema de scutec – alege dermatocosmetice de calitate;
  • produse pentru hranire – biberoane, bavete, sau chiar sterilizator, incalzitor biberoane etc.;
  • suzete;
  • articole transport bebelus – landou, marsupiu, carucior etc;
  • jucarii pentru bebelus – zornaitoare, jucarii pentru carucior sau patut etc.;
  • produse cu valoare sentimentala – album foto, kit amprenta bebelusului, albumul bebelusului, cutia cu amintirile bebelusului etc.;
  • produse personalizate – obiecte gravate, hainute personalizate, cu anumite mesaje sau poze, produse brodate etc.

De asemenea, poti opta pentru un cos cadou cu diferite produse utile pentru mamica sau bebelus, un voucher la o sedinta foto de familie sau un voucher cadou din diferite magazine cu produse pentru copii.

10 Recomandari de cadouri pentru vizita la nou-nascut

Iata 10 recomandari de cadouri pentru vizita la nou-nascut:

1. Servetele umede pentru bebelusi, Water Wipes

Servetele umede pentru bebelusi, Water Wipes, 4 x 60 buc

Servetele umede pentru bebelusi, Water Wipes, 4 x 60 buc sunt ideale pentru nou-nascuti, si atat de utile in aceasta etapa. Sunt servetele umede pe baza de apa si extract de fructe, o tehnologie unica si patentata. Contin 99,9% apa si 0,1% extract de fructe, fara ingrediente chimice. Acestea curata si hidrateaza intens pielea, fiind premiate de National Eczema Association of America.

2. Scutece ECO Moltex 1

Scutece ECO Moltex 1

In prima etapa bebe va murdari si va uda cam 6-10 scutece pe zi, astfel ca parintii vor avea in permanenta nevoie de scutece curate. Ai grija sa fie marimea potrivita. Scutece ECO Moltex 1  au interior moale, pe baza de plante, si sunt facute din 100% ingrediente sigure, fara substante chimice. Sunt special concepute pentru pielea delicata a bebelusului. Scutecele Moltex sunt scutece ecologice, din bumbac organic, delicat cu pielea sensibila a bebelusilor. Au un nucleu absorbant cu celuloza certificat, fara clor. Absorb bine murdaria si lichidul, protejand pielea.

3. Pachet Klorane Bebe

Pachet Klorane Bebe

Pachet Klorane Bebe poate fi o alta varianta de cadou util pentru vizita la nou-nascut. Setul contin doua geluri spumante pentru fata si corp. Klorane Bebe gel este un produs de curatare delicat, special conceput pentru bebelusi. Hidrateaza intens pielea, curata usor, avand un parfum discret. Este o formula 2 in 1 – ce curata delicat corpul, dar si parul. Contine ingrediente naturale, ca galbenele si izoleucina, fiind dezvoltat si testat pentru a reduce riscul de reactii alergice.

4. Cadita Ergonomica FUN Badabulle

Cadita Ergonomica FUN Badabulle

Cadita Ergonomica FUN Badabulle este special conceputa pentru bebelusi, de la nastere. Are forme rotunjite si spatiu suficient de larg pentru baita bebelusului. Are un sistem de scurgere facil si este spatioasa, pentru utilizare mai indelungata. Dispune si de un compartiment de stocare pentru accesorii de baie si pentru jucarii de baie. Este sigura, confortabila, stabila, pentru ca baita bebelusului sa fie un moment cat mai placut si usor.

5. Set cadou biberoane anti-colici Philips Avent

Set cadou biberoane anti-colici Philips Avent

Set cadou biberoane anti-colici Philips Avent poate fi o varianta de cadou, daca parintii hranesc bebelusul si cu biberonul. Biberonul anti-colici este conceput astfel incat sa reduca disconfortul, impiedicand patrunderea aerului in burtica bebelusului. Astfel, poate reduce colicile si disconfortul. Are o supapa anti-colici integrata in acest sens. Tetina ramana plina cu lapte, nu cu aer si se reduce agitatia copilului in timpul noptii. Setul contine doua biberoane de acest tip (unul de 125 ml si unul de 260 ml) si doua suzete ortodontice, comprimabile, ce respecta dezvoltarea naturala a palatului, a dintilor si a gingiilor.

6. Set pentru ingrijire Badabulle

Set pentru ingrijire 7 piese Plouf Badabulle

Set pentru ingrijire 7 piese Plouf Badabulle poate face mai usoara munca parintilor in ceea ce priveste ingrijirea bebelusului.Acest set contine componente esentiale pentru ingrijirea copilului in primele luni de viata. Contine termometru pentru apa, pieptene, perie moale, unghiera ergonomica, forfecuta cu varf rotunjit, 4 mini pile pentru unghiutele bebelusului, un sistem pentru masajul gingiilor – toate intr-o gentuta utila, rezistenta, bine compartimentata si cu un design vesel.

7. Jucarie zornaitoare Luna Taf Toys

Jucarie zornaitoare Luna Taf Toys

Jucariile zornaitoare produc diferite sunete si sunt atractive pentru bebelusi, mai ales in primele etape de viata. Contin bilute zornaitoare ce atrag atentia copilului si ii starnesc astfel curiozitatea. Jucarie zornaitoare Luna Taf Toys are un design vesel si placut in acelasi timp, si in plus dezvolta simturile si functiile motorii ale bebelusului. Contine un inel cu bilute zornaitoare si jucarie cu diferite texturi. Este usor de tinut in mana si incurajeaza simtul tactil.

8. Carusel Soothing Safari 2 In 1 Mobile Bright Starts

Carusel Soothing Safari 2 In 1 Mobile Bright Starts

Carusel Soothing Safari 2 In 1 Mobile Bright Starts  se ataseaza la patutul copilului sau la carucior. Este un carusel cu melodii linistitoare pentru bebelus. Are doua modalitati de functionare – carusel cu 6 melodii cu functie de oprire automata dupa 15 minute si jucarie pentru interiorul patutului (dupa ce se detaseaza bratul caruselului). Jucariile se rotesc, spre interesul bebelusul, si dupa varsta de 6 luni se poate transforma in jucarie.

9. Set de perne multifunctionale 2 in 1 alaptare si joaca

Set de perne multifunctionale 2 in 1 alaptare si joaca

Un set de perne multifunctionale 2 in 1 alaptare si joaca Two Can Play Bright Starts poate fi o alta varianta utila de cadou pentru proaspetele mamici si pentru bebe. Pernutele sunt in forma de elefant, si se pot folosi in etapa de alaptare initial, dar si pentru leneveala si pentru joaca. Setul contine o perna mai mare pentru mama si o perna mai mica pentru bebe. Acestea au diferite jucarii atasate si pot fi folosite impreuna sau individual.

10. Leagan 2 in 1 Hamilton Ingenuity Bright Starts, cu functie de balansoar

Leagan 2 in 1 Hamilton Ingenuity Bright Starts, cu functie de balansoar

Leaganele si balansoarele pot fi foarte utile pentru bebelusi, pentru ca pot calma copilul, il pot distra si pot ajuta bebelusul sa se relaxeze. Leagan 2 in 1 Hamilton Ingenuity Bright Starts, cu functie de balansoar este un sistem 2 in 1 – leagan si balansoar transformabil. Tehnologia TrueSpeed confera functie de leganare constanta, si sistemul dispune si de tehnologia Slimfold pentru pliere compacta si portabilitate. In plus, sistemul Whisper Quiet confera functie silentioasa, iar tehnologia Hybridrive asigura utilizarea eficienta a energiei bateriilor. Se poate folosi inca de la nastere, are 5 viteze de leganare, bara cu jucarii pentru copil, 11 melodii si sunete din natura.

Indiferent ca optezi pentru un cadou util sau un cadou cu valoare sentimentala, important este sa te asiguri ca e potrivit pentru parinti si bebelus, ca e adaptat varstei si ca e sigur!

Articole recomandate

Lasa un comentariu