Biberoane

De la 1-36 din 316

pe pagina

De la 1-36 din 316

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Alegerea biberoanelor

Un biberon este unul dintre elementele indispensabile pentru multi parinti. Indiferent daca alaptati sau hraniti copilul cu formula de lapte praf, exista o probabilitate foarte mare ca la un moment dat sa fie util un biberon. Daca hraniti copilul cu lapte praf, veti folosi un biberon de 6 pana la 12 ori pe zi, in functie de varsta copilului.

Biberoane din plastic, sticla sau silicon? Tetine din latex, silicon sau cauciuc natural? Ce marca este cea mai buna? De cate biberoane ai nevoie? Cand trebuie sa alegem un biberon, e bine sa tinem cont de o serie de aspecte pentru a alege cel mai bun biberon pentru bebe:

Material

In general, biberoanele pot fi din plastic, silicon sau sticla.

Biberoane din plastic

Biberoanele din plastic sunt cea mai frecventa alegere. Plasticul este usor, rezistent si ieftin. Retineti ca trebuie un plastic sigur, pentru ca altfel se pot elibera in lapte substante chimice nocive precum ftalati si bisfenol S (BPS) - disruptori endocrini ce pot cauza o serie de probleme de sanatate, de la defecte la nastere si infertilitate pana la diabet si cancer.

Biberoane din sticla

Biberoanele din sticla nu au riscul de a transmite substante chimice toxice in laptele bebelusului si sunt mai rezistente, dar astfel de biberoane sunt mai scumpe, mai grele si pot fi predispuse la spargere (in functie de marca).

Biberoane din silicon

Biberoanele din silicon sunt mai greu de gasit si mai scumpe, dar sunt usoare. Siliconul poate transmite anumite substante chimice atunci cand este expus la temperaturi foarte ridicate, dar nu in mod regulat. Alegeti produse din silicon de calitate alimentara sau de calitate medicala.

Forma si dimensiune

Biberoanele pot veni intr-o varietate de forme care prezinta avantaje diferite. Biberoanele standard sunt cu gat drept. Biberoanele inclinate au un gat curbat care reduce cantitatea de aer inghitita de copil. Biberoanele cu gat larg au tetinele mai largi care imita mamelonul. Biberoane anti-colici - ajuta la reducerea colicilor, fiind special concepute pentru a preveni aportul de aer in timp ce copilul suge.

Biberoanele sunt disponibile de obicei in doua dimensiuni: de 120 ml si 240 ml.Puteti alege sa utilizati biberoane mai mici si sa treceti la biberoane mai mari atunci cand copilul ajunge la alta etapa sau sa folositi variante mai mari de la inceput.

Tetinele

Tetinele pot fi din silicon, latex sau cauciuc natural. Cele traditionale sunt lungi si subtiri. Cele mai largi imita forma unui mamelon natural si pot fi mai usor acceptate de bebelusi. Tetinele ortodontice se potrivesc cu forma palatului si gingiilor bebelusului. Pot avea trei viteze de curgere: lenta (stadiul 1), medie (stadiul 2) si rapida (stadiul 3). Nou-nascutii vor incepe cu fluxul lent si treptat avanseaza catre fluxuri mai rapide, in propriul ritm.

Sfaturi pentru utilizarea biberonului

  • Nu incalziti niciodata biberonul la microunde. Acest lucru poate deteriora laptele si poate cauza „puncte fierbinti” care pot cauza arsuri. Puteti folosi un incalzitor pentru biberoane. Verificati intotdeauna temperatura laptelui prin picurare pe incheietura mainii inainte de a-l oferi copilului.
  • Asigurati-va ca utilizati dimensiunea potrivita a tetinei – o tetina prea mica inseamna ca bebe trebuie sa se chinuie prea mult pentru a suge, iar una prea mare poate face ca bebe sa se inece cu lapte.
  • Tineti biberonul inclinat pentru a ajuta la inghitirea a mai putin aer. Tineti bebelusul in pozitie verticala timp de 15 pana la 30 de minute dupa hranire pentru a ajuta la reducerea aerului.
  • Nu lasati bebelusul sa adoarma cu biberonul in gura.
  • Spalati si sterilizati atent biberoanele si toate accesoriile de hranire.
Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!