Trotinete copii

De la 1-36 din 125

pe pagina

De la 1-36 din 125

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Beneficiile trotinetelor pentru copii

Mersul cu trotineta si joaca in acest fel ii ajuta pe copii sa consume energia intr-un mod benefic. Isi dezvolta astfel musculatura, coordonarea ochi-mana, echilibrul. Invata sa isi mentina echilibrul, sa stea drepti si sa avanseze cu ajutorul picioarelor. Copilul invata sa ia decizii si invata despre simtul orientarii. De asemenea, are si beneficii sociale – prin jocul cu alti copii, dar si emotionale.

Alegerea trotinetei pentru copii

Trotineta trebuie sa fie adaptata varstei copilului. Pentru copii de 1-3 ani trotineta trebuie sa aiba 3-4 roti si sa fie extrem de stabila. Poate fi utila o trotineta evolutiva sau multifunctionala, ce se poate adapta in functie de dezvoltarea copilului. Pentru copii mai mari, de 3-5 anisori, se recomanda de obicei o trotineta cu 2-3 roti, in functie de dezvoltarea si experienta copilului. In cazul celor mai mari de 5 ani, se recomanda adesea trotinete cu 2 roti si se poate alege trotineta cu platforma mai ingusta.

Trebuie sa tineti cont si de greutatea si inaltimea copilului. Ghidonul trebuie sa fie ajustat in functie de inaltime pentru a nu afecta postura copilului. Verificati greutatea maxima admisa a trotinetei, pentru a sustine corect copilul, in mod sigur.

Trotineta trebuie sa mai indeplineasca urmatoarele:

  • usor de manevrat – sistem de virare etc.;
  • usoara – sa nu fie prea grea si greu de pliat/carat;
  • pliabila si usor de depozitat;
  • platforma rezistenta si antiderapanta;
  • sigura si rezistenta – materiale de calitate, solide, rezistente;
  • sistem eficient de franare – oprire graduala;
  • roti rezistente din cauciuc sau silicon (numar roti – trotineta 3 roti, trotineta 2 roti etc.), roti mai late initial pentru copii mici, apoi roti mai inguste pentru mai multa viteza.
Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!