Jucarii interactive bebe

De la 1-36 din 318

pe pagina
  1. Xilofon cu mingi Hola Toys, 18 luni+
    Nota:
    100%

    Xilofon cu mingi Hola Toys, 18 luni+

    108,90 lei
  2. 1%
    Cub de plus muzical Ravensburger
    Stoc epuizat

    Cub de plus muzical Ravensburger

    Special Price 149,90 lei Regular Price 150,90 lei
  3. Telefon muzical WinFun
    Stoc epuizat
  4. Trenulet de jucarie Momki
    Stoc epuizat

De la 1-36 din 318

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Jocul si dezvoltarea copiilor

Exista mai multe categorii de joc, dar in general se suprapun. Unele categorii specifice de joc sunt urmatoarele:

  • joc fizic – joc ce implica alergare, sarituri etc. ce incurajeaza miscarea, esentiala pentru dezvoltarea normala;
  • joc expresiv – ii incurajeaza pe copii sa isi exprime sentimentele – poate include culori, acuarele, creioane, argila, hartie colorata, plastilina etc.;
  • joc de control – joc prin care cei mici invata sa controleze si sa manipuleze mediul – aruncare si prindere, puzzle, jucarii despre care invata cum functioneaza, jocuri cu functii etc.;
  • joc simbolic - copilul poate folosi acest joc pentru a consolida, a invata si a modifica la nivel de imaginatie - joc de rol, jocuri in care copiii isi imagineaza ca sunt alte personaje etc.

Jocul solitar la bebelusi si copii

Jocul solitar, uneori numit joc independent, este o etapa de dezvoltare a copilului in care copilul se joaca singur. Jocul independent este esential ca baza pentru dezvoltarea copilului si cei mici trebuie sa aiba si momente in care se joaca singuri, indiferent de varsta. Jocul solitar ii invata pe bebelusi cum sa se distreze singuri si, de asemenea, favorizeaza independenta viitoare. Jocul solitar este adesea vazut prima data la copiii cu varste cuprinse intre 0 si 2 ani, inainte de a incepe sa interactioneze si sa se joace cu alti copii.

Bebelusul poate incepe sa se joace independent de la 2 sau 3 luni, sau imediat ce poate incepe sa vada culori si sa exploreze texturi. Pe masura ce creste mai mult, va avea un interes din ce in ce mai mare pentru jucariile si obiectele din jurul sau - de la 4-6 luni. Jocul solitar urmeaza dupa etapa de joc neocupat, cand cel mic incepe sa exploreze lumea din jur. Dupa jocul solitar, care este a doua etapa, urmeaza jocul cu spectatori, jocul paralel, jocul de asociere si jocul de cooperare.

Jucarii interactive bebelusi – importante pentru dezvoltarea copilului

Jocurile cu functii ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte, sa invete despre lumea din jur si promoveaza independenta. Dezvolta creativitatea si imaginatia, ii invata despre cauza si efect si isi dezvolta toate simturile. De obicei au tot felul de culori si pot fi activate si folosite in diferite modurii  - emit tot felul de sunete si luminite. Unele sunt activate manual prin butoane, altele prin apasare, strangere sau tragere. Pot fi jucarii muzicale, cuburi educative, mingi de activitate, carticele interactive etc. De obicei functioneaza cu baterii.

E bine sa fie vesele si colorate, pentru a capta atentia copilului. Exista si variante ca tableta cu activitati, telecomanda pentru bebelusi, jucarii interactive sub forma de telefon pentru copii, laptop pentru copii sau televizor pentru copii.

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!