Lapte praf bebelusi

De la 1-36 din 99

Pagina
pe pagina

De la 1-36 din 99

Pagina
pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Laptele praf

Laptele praf este numit si formula de lapte sau formula pentru bebelusi si sugari. Este de obicei obtinut din lapte de vaca, ce a fost modificat pentru a-l face potrivit pentru bebelusi. Laptele praf le ofera celor mici nutrientii de care au nevoie, pentru o crestere armonioasa. Cu toate acestea, nu are aceleasi beneficii pentru sanatate ca laptele matern, dar este optiunea recomandata cand alaptarea nu e posibila. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiv la san a copiilor in primele 6 luni de viata si continuarea alaptarii cel putin pana la varsta de 1 an. Atunci cand alaptarea nu este posibila din diferite motive, formula de lapte este recomandata. Laptele praf este recunoscut de OMS drept cea mai sigura, cea mai hranitoare si recomandata optiune de hrana pentru bebelusi atunci cand alaptarea nu este indicata sau posibila. Compozitia ideala a formulei trebuie sa fie asemanatoare cu a laptelui matern. Trebuie sa ii asigure copilului doze ideale de fieracizi grasifibrecalciuvitamina Dprobiotice si prebiotice.

Ce formule de lapte praf exista

Formula de lapte praf trebuie aleasa la recomandarile medicului pediatru, in functie de varsta copilului, de dezvoltare si de starea de sanatate. In functie de formele in care sunt disponibile, formulele de lapte pot fi:

  • pudra – se amesteca cu apa; 
  • formula de lapte praf lichida – se dilueaza cu apa; 
  • lapte praf gata preparat – se poate consuma direct. 

In functie de compozitie, laptele praf poate fi de urmatoarele tipuri:

  • lapte praf pe baza de proteine din lapte de vaca; 
  • formula din lapte de soia;
  • formule speciale.

In functie de varsta copiilor, laptele praf poate fi de urmatoarele tipuri:

  • formula de inceput – lapte praf pentru primele luni de viata;
  • formula de continuare – lapte praf dupa varsta de 6 uni; 
  • lapte de crestere – formula Junior - formula indicata dupa 12 luni pentru a completa alimentatia.

Cum aleg cel mai potrivit lapte praf

Cum alegi cel mai bun lapte praf? Exista diferite tipuri de formule pentru copii, in functie de compozitie, varsta copilului, nevoi nutritionale, pret. Puteti achizitiona formula de lapte praf in diferite moduri: online comanda sau direct din magazin. Laptele praf trebuie ales in functie de varsta copilului (formula de inceput, formula de continuare sau lapte de crestere), de nevoile sale nutritionale si de starea generala de sanatate. Uneori, pediatrii pot recomanda formula fortificata cu fier, pentru a sustine dezvoltarea copilului, formula de soia in caz de intoleranta la proteinele din lapte de vaca, formula fara lactoza, lapte praf hipoalergenic, formula antireflux si antiregurgitare, optiuni de lapte praf degresat sau integral. Trecerea de la un lapte praf la altul se face doar la recomandarile medicului pediatru!

Alergiile la formulele de lapte pentru bebe

Alergia la lapte inseamna ca sistemul imunitar recunoaste proteina din lapte ca fiind periculoasa si declanseaza o reactie impotriva sa. Reactia alergica poate cauza diferite simptome, de la agitatie si iritabilitate pana la simptome mai severe. Exista formule de lapte praf pe baza de proteine din soia in astfel de cazuri. Formula hipoalergenica poate fi extensiv hidrolizata sau pe baza de aminoacizi.

Prepararea laptelui praf

E important sa stii si cum se face laptele praf – prepararea laptelui praf. Prima etapa pentru prepararea laptelui praf este pregatirea biberoanelor – spalare si sterilizare. Pentru a prepara formula din lapte praf pudra, se foloseste apa fiarta si racita – sa ramana calda. Cititi de fiecare data atent eticheta produsului pentru a va asigura ca folositi doza corecta de pudra la cantitatea corecta de apa – raport pudra de lapte praf si apa. Dozele incorecte pot duce la probleme de crestere sau disconfort gastric – constipatie si diaree. Pudra se adauga peste apa si se amesteca bine. Inainte de hranire se testeaza temperatura pe interiorul incheieturii mainii. Formula nu se incalzeste la cuptorul cu microunde, pentru ca se pot forma zone fierbinti ce pot cauza arsuri. Exista si diferite aparate pentru incalzire - incalzitoare - si produse pentru preparare lapte praf.

Lapte praf sau alaptat natural

OMS recomanda alaptarea exclusiv la san a copilului in primele 6 luni de viata, si continuarea alaptarii pana la varsta de cel putin 1 an. Uneori, din diverse motive, mama nu poate alapta, astfel ca laptele praf este solutia recomandata. Laptele matern este superior laptelui praf, continand nutrienti esentiali pentru crestere si dezvoltare, usor de digerat. Laptele matern contine anticorpi ce protejeaza copilul in primele luni de viata si alaptarea este importanta pentru formarea unei conexiuni stranse intre mama si copil.

Cand, din diferite motive, alaptarea la san nu este posibila si recomandata, mama poate pompa laptele – folosind o pompa de san. De asemenea, cand laptele matern nu poate fi consumat din diferite motive (anumite afectiuni ale mamei, tratamente si medicamente ce ajung in laptele matern etc.) se recomanda formula de lapte. Laptele praf este facut astfel incat compozitia sa se fie cat mai mult ca a laptelui matern, pentru a asigura cresterea sanatoasa si armonioasa a copilului si pentru a-i asigura toti nutrientii de care are nevoie!

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!