Puzzle

De la 1-36 din 1255

pe pagina
 1. 18%
  Puzzle Animale adorabile 9 x 2 piese Ravensburger
  Stoc epuizat
  Nota:
  100%

  Puzzle Animale adorabile 9 x 2 piese Ravensburger

  Special Price 49,90 lei Regular Price 60,90 lei
 2. 18%
  Puzzle Vehicule motorizate 9 x 2 piese Ravensburger
  Stoc epuizat
  Nota:
  100%

  Puzzle Vehicule motorizate 9 x 2 piese Ravensburger

  Special Price 49,90 lei Regular Price 60,90 lei
 3. 1%
  Puzzle Cars 24 piese Ravensburger
  Stoc epuizat

  Puzzle Cars 24 piese Ravensburger

  Special Price 89,90 lei Regular Price 90,90 lei
 4. 3%
  Puzzle Politie 3 x 6 piese Ravensburger
  Stoc epuizat

  Puzzle Politie 3 x 6 piese Ravensburger

  Special Price 34,90 lei Regular Price 35,90 lei
 5. 9%
  Puzzle Cars 12/16/20/24 piese Ravensburger
  Stoc epuizat

  Puzzle Cars 12/16/20/24 piese Ravensburger

  Special Price 47,90 lei Regular Price 52,90 lei

De la 1-36 din 1255

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Puzzle pentru bebelusi si copii - beneficii

Puzzle-urile – in ciuda simplitatii aparente (trebuie doar sa pui piese impreuna pentru a crea un intreg), sunt un instrument util de invatare ce ii ajuta pe copii (si nu numai) abilitati esentiale in viata. Iata care sunt principalele avantaje:

1. Sustin concentrarea

In primul rand, puzzle-urile sustin concentrarea. In general, un copil de 3 ani se poate concentra pe o sarcina timp de 6 - 15 minute, in timp ce un copil de 4 ani se poate concentra cam 8-20 de minute. Puzzle-urile sunt astfel instrumente perfecte pentru a sustine concentrarea la copii. Acordarea de atentie include capacitatea de a va concentra pe un lucru pentru o perioada de timp sustinuta. A lucra la un puzzle pana la finalizare le ofera copiilor sansa de a lucra la o singura sarcina, neintrerupt. Insa, e esential sa alegeti puzzle-uri adaptate varstei – daca e prea dificil, cei mici pot deveni nerabdatori si renunta, iar daca sunt prea usoare, nu ofera suficienta stimulare.

De exemplu, pentru un copil de 1 an se aleg puzzle-uri cu cateva piese, iar pentru 3 ani puteti incerca unul de 16-20 piese mai mari. Depinde si de fiecare copil in parte, pentru ca fiecare se dezvolta in ritmul sau.

2. Dezvolta abilitatile motorii fine

Este nevoie de timp pentru copii sa dezvolte miscari motorii fine. In special, muschii de la mana lor mica au nevoie de multa practica pentru a putea tine si misca obiecte mici cu exactitate, ceea ce se intampla in asamblarea unui puzzle. Invata sa prinda obiecte mici, sa la tine, sa le puna corect, cu miscari precise.

3. Dezvolta coordonarea mana-ochi

Puzzle-urile sunt deosebit de eficiente pentru a ajuta copiii mici sa dezvolte coordonarea mana-ochi. Trebuie sa mute cu atentie piesele, sa vada exact locul unse se vor potrivi, apoi sa mute piese exact.

4. Sustin constientizare spatiala

Cei mici pot invata cu ajutorul puzzle-urile sa inteleaga spatiul, relatiile dintre obiecte. Invata sa identifice piesa potrivita analizand forma si culorile, invata prin incercare si eroare.

5. Ajuta la recunoasterea formelor

Copiii invata sa faca diferenta intre forme rotunde, cercuri, triunghiuri etc. Invata sa identifica propietatile unei forme, mai ales prin puzzle-uri simple. In cazul celor mai complexe, invata sa recunoasca forme ce se pot potrivi impreuna, invata despre linie dreapta etc.

6. Sustin abilitatile de rezolvare a problemelor

Piesele sunt toate amestecate si trebuie organizate si asamblate - o sansa de a invata abilitati de rezolvare a problemelor. Invata sa rezolve prin pasi mici – sa identifice piesele de margine si sa faca initial conturul, sa sorteze piesele dupa culoare sau obiect, sa faca strategii de sortare si rezolvare a unei sarcini mari prin etape mici.

De asemenea, puzzle-urile antreneaza si dezvolta si:

 • limbajul si vocabularul;
 • memoria;
 • stima de sine;
 • aptitudinile sociale.

Alegere puzzle pentru bebelusi si copii

E important sa alegeti puzzle adaptat varstei copilului – puzzle 3 ani+, puzzle 6 ani+, puzzle bebelusi etc. Exista si seturi puzzle 3 in 1 cu trei mini puzzle intr-un singur set. Pentru copii mici exista puzzle cu 12-15 piese din lemn, in timp ce pentru bebe puteti opta pentru un puzzle cuburi – cuburi moi sau din lemn, puzzle covoras, puzzle burete, puzzle magnetic, puzzle din lemn cu tinte sau puzzle ce include obiecte din cate doua piese ce trebuie sa fie potrivite impreuna.

Alegeti puzzle cu personajele preferate ale copilului – puzzle Cars, puzzle Minnie Mouse, puzzle Frozen sau puzzle Patrula catelusilor. Exsta si varianta de puzzle Montessori cu diferite teme – ferma, animale salbatice, meserii, fructe etc. Pentru copii mai mari optati pentru puzzle 30 piese, puzzle 60 piese, pana la puzzle 100 piese sau mai mult.

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!