Tetine

De la 1-36 din 93

Pagina
pe pagina

De la 1-36 din 93

Pagina
pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Tipuri de tetine

Tetinele au fost concepute pentru a imita mamelonul. Fiecare copil este unic si in timp ce un bebelus poate sa prefere un tip de tetina, alt copil poate avea nevoie de o alta forma si poate prefera alt tip.

Tetinele au diferite forme, dimensiuni, sunt facute din diferite materiale (latex sau silicon) si au grade de fermitate diferite. Nu exista dovezi stiintifice conform carora un tip de tetina este mai bun decat altul. Probabil va trebui sa incercati cateva tipuri diferite inainte de a-l gasi pe cel care functioneaza cel mai bine pentru copil.

Iata cateva aspecte de luat in considerare cand alegeti o tetina:

Material

Cele mai multe tetine sunt realizate din silicon, plastic moale si latex sau cauciuc natural. Latexul este un material natural mai moale si mai flexibil decat siliconul, ceea ce poate face mai usoara adaptarea. Este mai rezistent la muscaturi. Daca bebe se adapteaza mai greu la tetine din cauciuc natural, le puteti fierbe in lapte timp de 3 minute pentru a reduce gustul specific. Retineti ca exista o mica posibilitate ca bebelusul sa fie alergic la latex.

Siliconul (tetine din silicon) este un material artificial, mai rezistent in comparatie cu latexul. Este ferm si tinde sa fie mai rezistent la temperaturi, la expunere la soare si la alimente grase. Este rezistent la caldura, ceea ce inseamna ca poate fi sterilizat des fara a dezvolta fisuri.

Indiferent de materialul ales, tetinele trebuie sa fie inlocuite o data la 2 luni sau imediat ce observati semne de muscatura, crapaturi sau deteriorare.

Forma tetinelor

Tetinele pot avea diferite forme. Unele sunt subtiri, altele sunt in forma de clopot, iar altele au un capat plat pe o parte. Producatorii de tetine si biberoane lucreaza constant pentru a produce tetine care seamana cat mai mult cu un mamelon natural.

Exista tetine cu o caracteristica anti-colici – tetina anti-colici, unde exista un sistem de aerisire in tetina ce permite eliminarea aerului atunci cand bebelusul suge. Tetine standard - au varful lung rotunjit si sunt usor de utilizat de catre bebelus. Tetine cu forma naturala - au o baza mai larga, fiind utile atunci cand bebelusul face tranzitia de la san la sticla, deoarece imita mai bine forma mamelonului. Tetine ortodontice - sunt plane pe partea care se sprijina pe limba copilului.

Rata de curgere a laptelui

Pe masura ce bebelusul creste, va putea sa consume mai mult lapte si, astfel, e necesara o tetina cu un debit corespunzator. Debit in acest caz inseamna cat de repede curge laptele. Debitul depinde de numarul si tipul de orificii din varful tetinei. Desi debitul pentru o tetina este specificat in functie de varsta, trebuie sa nu uitati ca fiecare copil se dezvolta in ritmul sau.

Tetinele pentru nou-nascut au un flux lent  - tetine cu flux lent - si au o singura gaura in tetina. Cu cat sunt mai multe orificii, cu atat debitul este mai rapid. Tetinele cu flux rapid pot avea pana la 4 orificii, in functie de marca. Daca orificiul este prea mic, fluxul poate fi prea lent pentru copil si cel mic se poate chinui prea mult sa suga, ceea ce il poate face obosit si iritabil. Un flux prea mare poate duce la inecare cu lapte.

Tetinele sunt de obicei etichetate cu numere care indica debitul, unde „nivel 1” este cel mai lent (deschiderea cea mai mica) si „nivel 4” este cel mai rapid (cea mai mare deschidere). Alegerea unei dimensiuni a tetinei se poate face printr-un proces de eliminare. Trebuie sa observati bebelusul in timp ce suge pentru a determina care dimensiune este cea mai potrivita pentru el.

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!