Ceaiuri si sucuri

8 Items

pe pagina

8 Items

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Ceaiuri pentru copii - beneficii si dezavantaje

De obicei, ceaiul nu este recomandat copiilor, dar uneori pot fi recomandate anumite ceaiuri pentru bebelusi si copii mai mari - cum ar fi ceai pentru colici. De asemenea, exista unele tipuri de ceaiuri pentru mamici in perioada alaptarii - ceai lactatie. Ceaiuri pentru copii – pot fi benefice pentru cei mici in diferite situatii – in caz de raceala, pentru tuse si dureri in gat, pentru a ameliora simptomele. Verificati insa atent lista de ingrediente si alegeti ceai fara cofeina. Cofeina este un stimulent si nu este recomandata in niciun fel copiilor sub 12 ani. Poate provoca probleme de somn si nervozitate, cresterea productiei de urina si scaderea nivelului de sodiu / potasiu. Unele ierburi, cum ar fi musetelul, sunt considerate sigure pentru sugari si copii mici.

Alergiile sunt o alta preocupare. Unele persoane, inclusiv copiii, pot fi alergice la ierburile din ceai. Semnele unei reactii alergice includ probleme cu respiratia si umflarea gatului, buzelor, limbii si a fetei. Daca suspectati o posibila reactie alergica sau aveti alte probleme de acest tip, contactati imediat medicul.

Cele mai bune ceaiuri pentru copii mici

Exista o serie de ceaiuri considerate sigure pentru copii, printre care musetel, menta sau fenicul. Asigurati-va ca nu sunt amestecate cu un ingredient necunoscut si ca pe ambalaj este afirmat explicit ca nu are cofeina.

Ceai de musetel pentru copii

Musetelul este considerat o planta calmanta si poate avea chiar proprietati antiinflamatorii si antispasmodice, printre alte beneficii. Musetelul are o aroma usoara, florala. Este o planta carminativa, ceea ce inseamna ca este cunoscuta pentru capacitatea sa de a preveni formarea gazelor si de a ajuta expulzarea lor, fiind ideala pentru calmarea colicilor - ceai colici cu musetel. Actioneaza asupra muschilor mici din intestin si ii relaxeaza. De asemenea, este un sedativ usor.

Ceai de fenicul

Feniculul este folosit in mod traditional pentru a reduce stresul gastric, cum ar fi durere, gaze sau chiar colici - ceai colici cu fenicul. De asemenea, poate fi benefic pentru tractul respirator superior in timpul unei raceli si a tusei. Atentie insa: radacina in sine are o aroma puternica, pe care copiii ar putea sa nu o accepte la inceput.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir are proprietati antiinflamatorii si este adesea laudat pentru capacitatea sa de a sustine digestia si de a ajuta la ameliorarea greturilor sau a raului de miscare. In plus, aceasta planta poate ajuta la circulatie si congestie. Are o aroma picanta pe care copiii a accepta mai greu de obicei. Retineti ca in exces poate cauza arsuri la stomac.

Ceai de menta

Menta poate ajuta in caz de colici, greata, intestin iritabil, pana la stari de stres, congestie nazala si tuse. Are o aroma intensa si revigoranta.

Ceaiuri pentru copii si bebelusi - preparare

  • Cititi intotdeauna toate ingredientele de pe eticheta. Unele ceaiuri pot contine mai multe tipuri de plante.

  • In mod alternativ, puteti lua in considerare utilizarea unei cantitati mici de planta - o lingurita pana la o lingura - intr-un infuzor de ceai.

  • Se infuzeaza pliculetul sau planta 2-4 minute (maximum) in apa clocotita.

  • Daca ceaiul inca este prea puternic, se recomanda diluarea acestuia cu apa calda suplimentara.

  • Asteptati pana cand ceaiul este la temperatura camerei sau usor caldut.

  • Puteti lua in considerare adaugarea unei lingurite de miere in ceai, dar nu adaugati prea multa miere sau zahar, deoarece zaharul nu este recomandat copiilor mici din cauza riscului de carii. Nu administrati niciodata miere copiilor cu varsta sub 12 luni din cauza riscului de botulism.

Sucuri pentru copii

Cantitatea de suc permisa copiilor

Copiilor mai mari de 1 an li se pot oferi cantitati mici de suc de fructe sau legume. Retineti insa ca fructele intregi sunt o alegere mai buna. Prin stoarcere se pierd fibrele din fructe, precum si unele vitamine si minerale, si devine mai mare concentratia de zaharuri. Academia Americana de Pediatrie (AAP) recomanda ca sucul de fructe sa nu fie administrat copiilor mai mici de 1 an, deoarece nu ofera beneficii nutritionale pentru aceasta grupa de varsta. Sucul ar putea, de asemenea, sa creasca riscul de carii si sa creasca preferinta copilului pentru aromele mai dulci in loc de apa simpla.

Pentru copiii cu varste cuprinse intre 1 si 6 ani, AAP recomanda limitarea sucului la 120 - 180 ml pe zi. Sucul trebuie administrat ca parte a unei mese sau a unei gustari. Evitati sa ii permiteti copilului sa bea suc pe parcursul zilei. Pentru copiii cu varsta peste 7 ani luati in considerare limitarea sucului la 240 ml pe zi.

Sucul de fructe contine calorii. La fel ca orice alte alimente sau bauturi care contin calorii, prea mult suc de fructe poate contribui la cresterea in greutate.

Sucuri pentru copii - alegere

  • Alegeti 100% suc de fructe in loc de sucuri indulcite.

  • Diluati sucurile (o parte suc la pana la 10 parti apa) si limitati-le la mese. De la 5 ani, ii puteti oferi copilului si suc nediluat.

  • Evitati complet sucurile indulcite sau acidulate si bauturile carbogazoase.

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!