Cereale si piure

De la 1-36 din 111

pe pagina

De la 1-36 din 111

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Cereale pentru bebelusi 

De la 4-6 luni se incepe diversificarea, pentru ca cel mic are nevoie si de alte alimente – alimente solide – pe langa laptele matern si/sau formula de lapte praf. Cerealele pentru bebelusi sunt usor de digerat si sunt in general fortificate cu fier. De asemenea, sunt un aliment cu un continut scazut de alergeni, mai ales cele din orez.

Cereale copii - sunt bogate in fibre, proteine, minerale si vitamine importante. Sunt esentiale pentru sanatatea, cresterea si dezvoltarea optima a celui mic, ca parte a unei diete variate, echilibrate si complete. Sustin digestia, previn constipatia si sunt surse de fier. De asemenea, sunt usor de incorporat in dieta, acceptate usor de cel mic si au o textura placuta. 

Tipuri de cereale bebelusi

Exista multe optiuni atunci cand vine vorba de primele alimente solide pe care copilul le poate manca. Cerealele pentru bebelusi fortificate cu fier sunt o optiune. Puteti alege cereale pentru sugari cu un singur tip de cereale, cum ar fi orez, ovaz sau orz sau o optiune cu mai multe cereale care combina doua sau mai multe tipuri.

Exemple de cereale pentru bebe:

  • cereale de orez – continut nutritiv mare, bogate in vitamine si minerale, usor de consumat si de digerat;
  • cereale de mei – se administreaza doar de la 6-8 luni; usor de digerat, contin vitamine, minerale, mai ales fier;
  • cereale de quinoa – se introduc de la 8-10 luni; bogate in fibre, vitamine, minerale, bine tolerate de cei mici;
  • cereale de hrisca – bogate in fibre si fier, se pot administra dupa varsta de 8 luni, usor de consumat si de digerat;
  • cereale de orz – se pot introduce de la 5-6 luni, usor de preparat, consistenta placuta - orzul e usor de digerat si nu e aliment alergic etc.

ATENTIE! Nu se recomanda cerealele in biberon pentru copii. Acest lucru poate duce la risc de supra-alimentare – copilul nu mai dezvolta si nu mai mentine acel mecanism care ii confera senzatie de satietate si prin care invata sa isi dea seama de cat aliment are nevoie. Lipsa acestui mecanism creste riscul de alergii si obezitate la copii. De asemenea, nu adaugati sare sau zahar in cerealele copilului!

Glutenul in alimentatia celor mici trebuie introdus la 5-6 luni, in doze mici. Intoleranta la gluten duce la simptome ca balonare, gaze abdominale, dureri de burtica, diaree. Exista si cereale fara gluten pentru bebe, ce includ ovaz, mei, quinoa, hrisca, porumb, amaranth, orez brun.

Piure pentru bebelusi

Piureuri pentru bebe - pot fi introduse de la 4-6 luni. Acestea adauga substante nutritive si au un gust familiar pe care copilul il recunoaste. Se introduc in functie de compozitie, respectand schema de diversificare. Puteti incerca diverse combinatii de fructe, legume, cereale. De obicei, de la 4 luni pot fi introduse piureuri precum piure cu mar, piure de morcov, piure de cartof dulce. Exista si diverse combinatii, precum piure cu lapte si fructe, piure de legume, orez si curcan, piure cu hrisca, mar si lapte etc.

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!