Importanta protectiei solare la bebelusi si copii
Pielea copiilor este foarte sensibila si mai subtire, si se poate arde usor. De aceea, are nevoie de protectie atenta impotriva razelor ultraviolete ale soarelui. Este important sa feriti copilul de razele puternice ale soarelui – alegeti umbra la orele amiezii si folositi o umbrela de soare cand cel mic sta mai mult in aer liber. E importanta si folosirea hainelor de protectie, folosirea unei palarii de soare si ochelari de soare pentru copii.
Pe langa aceste masuri, e importanta si folosirea unui produs de protectie solara. In primele 6 luni ale micutului se recomanda de obicei evitarea cremelor de protectie solara. Asta pentru ca pielea celor mici nu este suficient de dezvoltata, si creste riscul de expunere a copilului la nivelurile crescute ale substantelor chimice din produsele de protectie solara. Cel mic trebuie ferit de razele soarelui si se evita expunerea celui mic la soare in intervalul orar 10:00-16:00 cand razele sunt mai puternice.
Fiecare copil are nevoie de protectie solara, indiferent de nuanta pielii!
Cremele de protectie solara pentru bebelusi si copii
Cremele de protectie solara reduc efectele radiatiilor solare asupra pielii si blocheaza o parte dintre radiatii. Eficacitatea lor se descrie prin factorul de protectie solara sau SPF. De exemplu, un SPF 30 blocheaza 97% dintre radiatii, un SPF 15 blocheaza 93%, iar un SPF 50 blocheaza 98%.
Alegerea cremei de protectie solara pentru copil
Cand alegeti un produs de protectie solara pentru cei mici, tineti cont de urmatoarele aspecte:
- factor de protectie adecvat – cel putin 30;
- protectie UVA si UVB – spectru larg de protectie;
- fara ingrediente care sa irite pielea;
- rezistent la apa si la transpiratie;
- formula hipoalergenica si fara parfumuri, mai ales daca cel mic are pielea sensibila;
- formula usor de utilizat pentru copii – indiferente ca e gel, lotiune, spray etc.
Sfaturi folosire creme de protectie solara
Crema se aplica pe piele cu 15-30 minute inainte de expunerea la soare, pe toate zonele expuse, in strat generos. Se reaplica la fiecare 2 ore, dupa iesirea din apa sau cand copilul transpira foarte mult. Nu uitati de urechi, maini, umeri si in zona din spatele gatului. Ridicati bretelele si marginile de la costumul de baie si aplicati protectie solara sub ele (in cazul in care marginile se strang pe masura ce copilul se misca). Protejati buzele cu un balsam de buze SPF 30. Aplicati o crema de protectie solara rezistenta la apa daca sunteti la piscina sau la mare. In plus, apa reflecta si intensifica razele soarelui, asa ca cei mici au nevoie de protectie care sa dureze.