Jucarii dentitie

De la 1-36 din 197

pe pagina
  1. 4%
    Jucarie dentitie chei de masinute Clementoni
    Stoc epuizat

    Jucarie dentitie chei de masinute Clementoni

    Special Price 24,90 lei Regular Price 25,90 lei
  2. Minge senzoriala Ludi
    Stoc epuizat

De la 1-36 din 197

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Eruptia dentara la bebelusi si copii

Eruptia dentara este o etapa importanta in dezvoltarea copilului, dar poate fi si una dificila. Poate duce la saliva excesiva, mancarimi si disconfort. Eruptia dentara poate afecta somnul copilului, dar in general nu e un proces dureros – doar un disconfort. Bebelusii au 20 dinti de lapte ce vor erupe. Dintisorii copilului includ:

  • incisivi;
  • canini;
  • premolari;
  • molari.

Ordinea cresterii dintilor de lapte

De obicei, primul dintisor apare la 6-10 luni. Uneori dintii pot sa creasca si inainte de 6 luni. Primii dinti care apar sunt in general incisivii centrali de jos, dar semnele si simptomele cresterii pot sa inceapa si inainte de eruptia propriu-zisa. Ulterior, cresc incisivii centrali de sus la 8-12 luni. Dupa acestia, urmeaza incisivii laterali de sus (9-13 luni), incisivii laterali de jos (10-16 luni), primii molari de sus (13-19 luni), primii molari de jos (14-18 luni), caninii de sus (16-22 luni), caninii de jos (17-23 luni), al doilea set de molari de jos (23-31 luni) si al doilea set de molari de sus (25-33 luni).

Dintii de lapte sunt foarte importanti si necesita ingrijire dentara atenta. Acestia asigura fizionomia fetei ulterior si pe baza lor se vor dezvolta si dintii permanenti – pozitie corecta. Dintisorii le permit copiilor sa manance, sa mestece, asigura spatiul corect si normal pentru dintii permanenti care vor creste ulterior si influenteaza vorbirea si fizionomia.

Simptomele eruptiei dentare

Aparitia dintilor poate cauza iritabilitate, disconfort la locul aparitiei dintisorului, mancarimi la nivelul gingiei, saliva in exces si umflarea usoara a gingiei. Eruptia dentara dureaza cam 8 zile – 4 zile inainte de eruptia propriu-zisa si apoi alte 3-4 zile. Copilul poate sa refuze unele alimente si somnul ii poate fi afectat. Eruptia dentara nu cauzeaza dureri intense la copii – dintele nu rupe gingia, ci exista o serie de elemente specifice secretate care fac ca celulele gingiei sa se separe pentru a permite aparitia dintelui. Uneori copilul poate avea scaune moi, dar nu diareice si o usoara crestere a temperaturii, insa nu febra mare. Daca cel mic are febra mare si diaree, simptome ce persista, consultati medicul pentru ca poate fi vorba de anumite probleme medicale.

Avantajele jucariilor de dentitie

In perioada eruptiei dentare, cel mai util este masajul gingiei. Masati gingiile bebelusului cu degetul curat sau ii puteti oferi jucarii de dentitie sau inele gingivale. Exista si o serie de geluri gingivale pentru disconfort. De asemenea, e bine sa ii oferiti doar alimente moi, pentru a reduce disconfortul.

Jucariile de dentitie sunt utile pentru disconfortul si mancarimea gingiilor in perioada de eruptie dentara. Cei mici le mesteca si le rontaie pentru ca ofera contrapresiune la nivelul dintilor – reducand mancarimea si disconfortul.

Cum alegem jucariile de dentitie potrivite pentru bebelusi

Jucariile de dentitie vin intr-o varietate de forme si din materiale diferite. Poate fi vorba de inel gingival, jucarie refrigeranta, jucarie dentitie din cauciuc de diverse forme – jucarie dentitie girafa, jucarie dentitie pinguin etc., zornaitoare dentitie, bavete 2 in 1 cu margine de dentitie etc.

Iata cateva lucruri de care trebuie sa tineti cont atunci cand cumparati jucarii de dentitie pentru bebe:

  • tipul jucariei de dentitie – exista o varietate de tipuri de astfel de jucarii, de la inele gingivale sau periute de dinti pana la jucarii refrigerante, de diferite culori si modele variate – floricele, animalute, jucarie sub forma de chei de masina, inele gingivale rotunde sau patrate etc.;
  • varsta – unele jucarii dentitie vin in variante diferite in functie de varsta – inel gingival etapa 1, inel gingival etapa 2 etc.;
  • material – trebuie sa fie texturi relativ moi, nu prea dure, flexibile (silicon, de exemplu), dar exista si variante mai dure sau cu denivelari;
  • fara substante toxice – e esential sa nu contina substante toxice daunatoare, ca ftalati sau vopseluri toxice;
  • sigure – sa nu contina piese ce pot fi inghitie si sa nu fie legate cu snur la gatul copilului – risc de strangulare; sa nu aiba colturi aspre in care copilul se poate zgaria la gura sau la mana, sa nu fie prea dure;
  • usor de tinut - sa fie usor de tinut in mana si de manevrat de catre bebe.
Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!