Biciclete copii

De la 1-36 din 217

pe pagina

De la 1-36 din 217

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Biciclete pentru copii - avantaje

Mersul cu bicicleta este o modalitate de a mentine copilul activ. Ciclismul imbunatateste masa musculara, sanatatea oaselor si a articulatiilor, functia respiratorie si cardiovasculara. Pe langa faptul ca mersul pe bicicleta aduce beneficii fizice si ajuta la dezvoltarea corpului, aduce si o stare de bine la nivel emotional. Copiii devin independenti si, ca urmare, creste incredere in sine. Ii face responsabili si ajuta la dezvoltarea sociala. Cand merg cu bicicleta, copiii impartasesc idei, aspiratii, ambitii, opinii, secrete si discuta despre probleme.

Plimbarea cu bicicleta poate fi si terapeutica. Ajuta la ameliorarea stresului, la o mai buna concentrare si ajuta copilul sa se mentina in forma. Imbunatateste sanatatea creierului, dar si echilibrul si postura. Poate ajuta copiii sa se mentina la o greutate corporala sanatoasa, reducand riscul de obezitate.

Alegerea bicicletei pentru copil

De obicei, bicicletele pentru copii mici sunt cu roti ajutatoare - biciclete cu roti ajutatoare, apoi se trece la biciclete fara roti ajutatoare. Inainte de aceasta etapa se pot folosi intai biciclete fara pedale. E important sa alegeti bicicleta copilului in functie de varsta. Marimile bicicletelor pentru copii se refera la dimensiunea rotilor – sunt diferite de bicicletele pentru adulti, care sunt, in general, masurate in functie de dimensiunea cadrului bicicletei. Cu cat este mai mare copilul, cu atat rotile sunt mai mari. Copilul trebuie sa stea confortabil pe ea, picioarele sa atinga solul, sa apuce usor manerele de frana si cadrul sa fie adaptat – sa urce usor pe bicicleta. Marimea unei biciclete se masoara in inch – diametrul jantei. Un inch (cu simbolul ’’ este egal cu 2,54 cm). Se va tine cont si de varsta copilului si de inaltime. De exemplu, iata pentru ce varsta si inaltime se recomanda urmatoarele dimensiuni biciclete:

  • bicicleta 14 inch – pentru copii de 3-5 ani si inaltime de 90-105 cm;
  • bicicleta 16 inch – copii de 5-6 ani si inaltime de 105-120 cm;
  • bicicleta 20 inch – copii de 6-9 ani si inaltime de 120-135 cm;
  • bicicleta 24 inch – copii peste 9 ani si inaltime de 135-150 cm.

Daca bicicleta nu este marimea potrivita, poata cauza disconfort, copilul poate obosi prea repede sau pot aparea dureri. Alegeti o bicicleta usoara. Trebuie sa nu fie prea grea pentru copil si trebuie sa fie usor de manevrat. 

Siguranta copilului pe bicicleta

  • Asigurati-va ca bicicleta e dimensiunea potrivita si e reglata corespunzator.
  • Copilul trebuie sa poarte casca de protectie, cotiere si sisteme de protectie pentru genunchi, pentru a preveni accidentarile.
  • Verificati periodic baza, ghidonul, rotile, lantul si franele.
  • Copilul nu trebuie sa poarte haine cu snururi sau curele ce se pot prinde in roti sau lant. Trebuie sa poarte incaltaminte potrivita cand merge pe bicicleta – adidasi - nu sandale, slapi, pantofiori cu toc etc. Niciodata nu trebuie sa mearga pe bicicleta descult.
  • Invatati copilul regulile de circulatie.
Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!