Jucarii potriveste formele

De la 1-36 din 82

Pagina
pe pagina
 1. 45%
  Casuta pentru sortare Hola Toys, cu lumini si sunete, 18 luni+
  Stoc epuizat
  Nota:
  100%

  Casuta pentru sortare Hola Toys, cu lumini si sunete, 18 luni+

  Special Price 108,90 lei Regular Price 197,90 lei

De la 1-36 din 82

Pagina
pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Beneficiile jocului pentru bebelusi si copii

Invatarea prin joc este unul dintre cele mai importante moduri in care copiii invata si se dezvolta. Jocul este expresia libera a ceea ce este in sufletul unui copil. Jocul este o activitate in care copiii isi arata abilitatea de explorare, imaginatia si capacitatea de luare a deciziilor.

Jocul sustine cresterea si dezvoltarea copilului. Unele dintre functiile mai comune ale jocului sunt facilitarea dezvoltarii fizice, emotionale, cognitive, sociale si morale:

 • Dezvoltare fizica - jocul sustine dezvoltarea abilitatilor motorii fine si brute;
 • Dezvoltare emotionala – jocul ii poate ajuta sa isi inteleaga trairile si emotiile, sa faca fata conflictelor emotionale si sa diferentieze realitatea de fantezie, poate sustine dezvoltarea increderii in sine etc.;
 • Dezvoltarea cognitiva – cei mici dobandesc unele cunostinte, isi dezovlta gandirea, memoria, capacitatea de rezolvare a problemelor;
 • Dezvoltarea sociala – pe masura ce incep sa se joace cu alti copii, invata despre sine si ceilalti, experimenteaza bucuria data de contactul cu alti copii si se bucura de interactiune ludica cu alti copii, invata despre granite, munca in echipa si competitie, invata sa negocieze, sa imparta, sa astepte si sa aiba rabdare;
 • Dezvoltarea morala – invata ce comportamente sunt acceptabile si care nu, invata sa isi controleze comportamentul agresiv, isi dezvolta obiceiuri, se identifica cu diferite personaje din joc si invata sa respecte sentimentele celorlalti.

Jucarii de potrivire – beneficii pentru cei mici

Jucariile de potrivire sustin dezvoltarea cognitiva a copiilor, capacitatea de rezolvare a problemelor, logica, atentia la detalii si relatia cauza-efect. Invata despre forme, culori, dimensiuni. Isi dezvolta concentrarea, persistenta si rezistenta.

Jocurile de potrivire trebuie sa fie adaptate varstei. Pot fi jocuri de potrivire din lemn, plastic, material textil sau alte materiale. Unele au o baza pe care se sorteaza si se potrivesc diferite obiecte mai mici de forme variate, altele trebuie stivuite – ca o piramida de stivuit.

Cum alegem jucariile cu forme geometrice pentru bebelusi

Jucariile cu forme geometrice ajuta la dezvoltarea celor mici, au rol educativ si stimuleaza invatarea. Acestea trebuie alese in primul rand in functie de varsta si etapa de dezvoltare. De exemplu, o jucarie pentru 1 an difera de una pentru 2 ani care poate mai complexa, sau de una pentru copii de 3 ani, care poate avea piese mai mici, mai multe componente, de dimensiuni complexe si forme variate. Daca un joc este prea dificil pentru copil, poate cauza frustrare, descurajare, iar daca jocul e pentru o etapa de varsta anterioara, copilul nu va fi suficient de stimulat. Jocul cu forme geometrice trebuie sa fie sigur – sa nu contina piese mici care pot fi inghitite accidental de catre copii si bebelusi. Vopselurile si materialele folosite trebuie sa fie sigure, netoxice, pentru a nu pune in pericol sanatatea copilului. Culorile e bine sa fie variate, pentru a stimula vazul copilului - si in plus, copilul le poate sorta si suprapune si in functie de culoare, dar si in functie de marime si forma.

Aveti grija ca formele geometrice sa nu aiba margini ascutite sau aspre, zone in care copilul se poate lovi sau zgaria. Alegeti jucariile si in functie de preferintele copilului. Exista jucarii educative cu forme geometrice de potrivit, jucarii de sortare, de format coloane, cu diferite modele si imprimeuri, jucarii cu forme geometrice tip puzzle sau Tangram etc.

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!