Jocurile de societate pentru copii – beneficii
Jocurile de societate ofera diferite oportunitati de invatare timpurie si sustin dezvoltarea unor abilitati esentiale. Astfel de jocuri ii ajuta pe copii in primele etape sa identifice culori, spatii si sa dezvolte coordonarea ochi-mana si dexteritatea. Invata sa respecte reguli si sa isi astepte randul pentru a muta piese sau pentru a face anumite actiuni.
Sunt si un mod usor de a incuraja dezvoltarea creierului la copii si adolescenti – jocurile de strategie sustin lobii frontali ai creierului – responsabili de abilitati ca planificare, organizare, luare de decizii. Astfel de jocuri de societate dezvolta si limbajul, capacitatea de citire, abilitatile de ortografie si vocabularul. Invata despre valoarea muncii in echipa, sa formeze echipe si sa ia decizii impreuna.
Sunt o modalitate excelenta de a se deconecta de la tehnologie si de a petrece timp de calitate cu prietenii sau cu familia. Jocurile de societate incurajeaza competitia sanatoasa – invata sa castige, dar si sa piarda fara a se supara.
Alegere jocuri de societate pentru copii
Exista numeroase tipuri de jocuri de societate pentru copii, pentru toate varstele si toate preferintele. Multe sunt despre abilitati matematice, gandire critica si strategie. Unele jocuri ii invata pe cei mici despre principii financiare ca Monopoly sau ajuta la consolidarea abilitatilor verbale, ca Scrabble.
Exemple si tipuri de jocuri de societate utile includ:
- Domino din lemn;
- Joc Jenga sau Turnul Instabil cu piese din lemn;
- Jocuri de carti;
- Sah;
- Jocuri cu instructiuni si activitati;
- Jocuri de atentie si concentrare cu limita de timp;
- Jocuri de rezolvare a misterelor;
- Monopoly – diferite variante;
- Jocuri de mima si ghicit personaje;
- „Nu te supara frate” etc.
Alege cele mai bune jocuri de societate pentru copilul tau, in functie de varsta si de preferintele sale!