Triciclete pentru copii

De la 1-36 din 254

pe pagina
  1. Tricicleta basic J.R. Kids

    Tricicleta basic J.R. Kids

    149,90 lei

De la 1-36 din 254

pe pagina

Beneficiile tricicletelor pentru copii

Tricicletele pot fi folosite de obicei de copiii de 2-4 ani. Imbunatatesc coordonarea si echilibrul, ajuta la imbunatatirea abilitatilor motorii si antreneaza diferite grupe musculare. De asemenea, imbunatatesc coordonarea mana-picior, deoarece copilul invata sa urce si sa coboare de pe tricicleta si sa isi mentina echilibrul cand pedaleaza. Pe masura ce copilul invata sa mearga pe tricicleta, devine mai increzator, invata sa faca viraje si sa evite obstacole si isi dezvolta independenta.

Urmatorul pas va fi sa mearga pe bicicleta – tricicleta adesea face tranzitia spre bicicleta. Deja copilul va sti despre roti, directie, pedale.

Siguranta copilului pe tricicleta

E important ca tricicleta sa fie adaptata varstei copilului si cel mic sa fie pozitionat si asezat corect. Trebuie sa se plimbe pe tricicleta intr-o zona sigura, fara pericole. Este esential sa poarte casca de protectie de fiecare daca pentru a reduce riscul de ranire la nivelul capului. De asemenea, se recomanda sa poarte cotiere si protectie pentru genunchi. Daca tricicleta are centuri de prindere pentru copii mai mici, acestea trebuie sa fie bine fixate.

Tipuri de triciclete

Alegeti produse adaptate varstei copilului si aveti grija la greutatea maxima sustinuta. E bine ca scaunul sa fie ajustabil, la fel si manerele. Se recomanda sa aiba pedale antialunecare si cauciucuri durabile. Multe au si cosulet pentru depozitare, la spate si/sau in fata, precum si claxon.

Exista si triciclete multifunctionale, ce pot fi impinse de catre parinti initial – maner telescopic, apoi pot fi folosite ca tricicleta. Pot fi triciclete cu cadru metalic rezistent sau triciclete din plastic, in functie de greutatea copilului, de varsta si de pret. Cand vine vorba de design, model si culori – exista o varietate de tipuri, de toate culorile, pentru fetite sau baietei, triciclete cu personaje din desene, cu forma de animalute sau cu imprimeuri de toate tipurile.

Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!