Cantare copii

11 Items

pe pagina

11 Items

pe pagina

Aboneaza-te si afla primul despre promotii si noutati!

Cantarirea si masurarea bebelusului - importanta

Cantarirea bebelusilor este importanta pentru a monitoriza starea de sanatate. Si, pentru ca bebelusii nu va pot spune cum se simt, stabilirea unui grafic de crestere este unul dintre putinele moduri obiective prin care le puteti evalua sanatatea. Greutatea este un indicator al problemelor potentiale de sanatate chiar si la varsta adulta.

Cat de des cantarim bebelusul?

Copilul este cantarit chiar la nastere. Apoi, va fi cantarit si masurat saptamanal in prima luna pentru a va asigura ca isi recapata greutatea de la nastere. Ulterior, copilul trebuie cantarit de obicei la 2 luni, la 4 luni, la 6 luni, la 9 luni si la 12 luni.

Graficele de crestere

Greutatea copilului va fi inregistrata pe graficele de crestere, impreuna cu lungimea-inaltimea (ce poate fi masurata cu un taliometru) si circumferinta craniana. Baietii si fetele au diagrame diferite, deoarece baietii tind sa aiba greutatea si inaltimea mai mare, iar modelul lor de crestere este usor diferit. Liniile curbate de pe diagrame se numesc percentile si arata cresterea medie in greutate si inaltime pentru bebelusi de varste diferite.

De obicei, bebelusul va creste in greutate cel mai rapid in primele 6 - 9 luni. Rata de crestere va incetini treptat pe masura ce creste si devine mai activ. Odata ce copilul ajunge la varsta de 2 ani, medicul poate folosi greutatea si inaltimea pentru a calcula indicele de masa corporala (IMC).

Cresterea in greutate a bebelusului

Este normal ca bebelusul sa piarda in greutate in primele zile dupa nastere – 7-10 % din greutatea corpului la nastere. Apoi, in primele 3 luni, copilul trece printr-o etapa de crestere rapida si ia cam 900 g pe luna. Un bebe la 4 luni in general are greutatea dublata fara de cea de la nastere si ia in greutate in perioada 4-6 luni cam 113-142 g saptamanal. Ulterior, in perioada 7-9 luni va lua cam 85-113 g saptamanal. In etapa 9-12 luni se observa o crestere mai lenta in greutate, pentru ca bebelusul este mai activ si arde calorii.

Retineti ca fiecare copil se dezvolta in ritmul sau. In plus, greutatea depinde si de genul sau, de ADN si genetica, sanatatea si nutritia mamei in sarcina etc. Metabolismul si multi alti factori joaca de asemenea un rol in greutatea copilului. Greutatea depinde si de numarul de mese pe zi, tipul de alimente consumate, inclusiv lapte matern sau lapte praf si buna functionare a sistemului hormonal responsabil de crestere.

Avantajele unui cantar si taliometru pentru bebelusi

Daca aveti acasa un cantar si un taliometru, puteti cantari si masura copilul de cate ori doriti, ca o modalitate de a monitoriza cresterea copilului din confortul propriei case. Puteti verifica eficient si simplu daca graficul de crestere al copilului se incadreaza intr-un interval standard si daca urmeaza o tendinta regulata (fara crestere / pierdere brusca in greutate, fara stagnare in greutate).

Cantarul trebuie sa citeasca zero inainte de a cantari copilul. Copilul se cantareste fara scutec. Asezati copilul pe cantar si cititi valoarea afisata digital. 

Alegerea unui cantar pentru bebelusi

Iata cateva aspecte de luat in considerare cand alegi un cantar pentru bebelusi si copii:

  • usurinta de utilizare si afisarea rapida si precisa a greutatii;
  • durabilitatea si portabilitate;
  • unitatea de masura;
  • functia zero - este o modalitate de a obtine citirea cat mai exacta a greutatii copilului; aceasta functie va scadea orice greutate suplimentara care poate fi adaugata de haine si scutece;
  • functie de mentinere – cei mici se misca des, si miscarea constanta ar putea afecta citirea greutatii, astfel ca functia de retinere va bloca greutatea bebelusului, indiferent cat de mult se misca, pentru o citire precisa;
  • limita de greutate – verificati ce greutate maxima poate masura cantarul;
  • tavita pentru cantar –  tava cantarului trebuie luata in considerare pentru confortul si siguranta bebelusului - alegeti o tava cu o curbura adanca, sa previna rostogolirea;
  • tipul de baterii cu care se alimenteaza;
  • caracteristici suplimentare – unele functioneaza cu aplicatii pentru mobil, pentru a monitoriza in timp greutatea, altele au catacteristici muzicale etc.
Pentru cine cauti astazi?

Alege profilul dorit si bucura-te de o experienta personalizata!